Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça protezi ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Kagan92.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
İyi günler dilerim . Trafik kazası sonucu çift taraflı kalça protezim var . Rapor oranım %34 ve ÖTV raporu için heyete girdim “sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ” ibaresi yazmaktadır . Bu durumda kodlu engelli ehliyeti alma ihtimalim var mı ? Teşekkür ederim .

Merhaba benimde doğuş dan kalça cıkığı var iki gün önce ehliyetimi değiştirdim bu kodlarla verdiler
Sürücü Belge Kısıtları: 47,102,78
B Sınıf Kısıtları: 10.02,32.01

Ehliyetini varsa B sınıfı engelli ehliyeti yapabilirsiniz

Geçmiş olsun. Ortopedik bir durumunuz olduğu için engel oranının bir önemi yok, ÖTV muafiyeti için gereken ibare yazılmış raporunuza.

ÖTV muafiyetli araç alımı için birinci adımı tamamlamışsınız ("sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli heyet raporu).

Şimdi ikinci adımda mevcut sürücü belgenizi kendi sağlık durumunuza uygun kodların bulunduğu yenisiyle değiştirmeniz veya sıfırdan sürücü belgesi almanız gerekecek. Hangi kodların gerekli olduğu, hangi tertibatların gerekeceği gibi konulara İl Sağlık Komisyonu karar verecek.

@Sargoz merhaba teşekkür ederim . İl sağlık komisyonun da bu rapora rağmen engelli ehliyet kodu verilmeme ihtimali var mı ? Yani komisyonun keyfine kalmış bir durum mu ? Protez takılmış sonuç iyi olmuş vermeyelim mantığı olur mu ?

Bir şey sorabilir miyim çift taraflı iyi sonuç kalça protezi ile ÖTV indiriminden yararlanmak mümkün mü ? Hastane raporunda %34 oran ve sadece hareket ettirici aksamda ibaresi var ortopedi doktoru tarafından . İl sağlık komisyonu engelli ehliyetine kod vermeme durumuna sahip mi ? Yani vermiyoruz derler mi ?

@Kagan92.,

İl sağlık komisyonunun inisiyatifinde. Hatta onu bir yana koyun, kalça çıkıklarında komisyon kod eklese dahi vergi dairesi sorun çıkartabiliyor. Saçma ama maalesef uygulamada bu şekilde oluyor. Deneyip ne olacağını görmek dışında bir seçenek yok

@Kagan92., Hocam kendi araştırmama göre maalesef kod vermeme gibi bir durumları olabilir. Deneyip görmek lazım OturanBoğa'nın dediği gibi. Hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Anladım çok teşekkür ederim . Bende vermediklerini duydum teyit etmek istedim .

Üst Alt