Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça çıkığım var. H sınıfı ehliyet ve ÖTV'siz araç albilir miyim?

Ş.ALİ

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende doğuştan çift taraflı kalça çıkığı ve sağ ayakta 6 cm kısalık var 8 ay önce sol kalça protez amaliyatı oldum şu an tek bastonla idare ediyorum acaba h sınıfı ehliyet ve ötv mtv den faydalanabilirmiyim alacağım raporda hangi ibareler olması lazım

Yararlanırsın. Raporunda "h sınıfı ehliyet alır özel donanımlı otomobil kullanır" şeklinde olmalı.

özel donanımlı olması şart mı ki bende h otomatik vitesli araç kullanır yazıyor

Sayın Ş.ALİ bey ,
ifade etmiş olduğunuz engel durumunuzdan dolayı Tam teşekküllü devlet hastanesinden H sürücüsü olur özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almanız gerekır. H ehliyeti aldıktan sonra ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

yaşam...;

Aldığınız bu rapor yanlış. Bu raporla araç alamazsın. Çünkü aldığınız bu rapor sadece sol ayak sakatlığa uygun bir rapor. Sizin aldığınız raporda yukarıda da söylediğim gibi "h sınıfı ehliyet alır özel donanımlı araç kullanır" şeklinde olmalı.

SAKURA71 size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim acaba H sınıfı ehliyet alır özel donanımlı araç kullanır ibareli rapor için otomatik vitez araç alabilirmiyim

sakura71;

ben almadım ki raporu demek ki veren doktor yanlış verdi zaten pek de anlamıyordu sanki bu işlerden... eee benim şimdi ne yapmam lazım.

Sakatlığınız sadece sol ayak ise olur. yoksa özel donanım yazmalı raporda.

yok işte çift taraflı kalça çıkıklığı var.. doktor yanlış vermiş

H sınıfı ehliyet ve ÖTV-MTV istisnası için alacağım rapor hakkında..?

merhaba bülent bey ve ilgilenen arkadaşlar ben h sınıfı ehliyet ve ötv mtv vergi istisnasından yararlanmak içiçin hastaneye baş vurdum fizik dr dkç sekeli h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli araba kullanabilir %24 yazdı ortopedi dr bilateral dkç sekeli sol kalça total protez amaliyatlı sağ bacak 6cm kısa diye yazdı 1 ekimde heyete girecem alacağım rapora göre bu yazılanlar doğrumu yardımcı olursanız sevinirim

ya bende de çift taraflı kalça çıkıklığı vardı...3 hafta önce ötv indirimli araç aldım... ama resmen uygun raporu almak için 1 ayda 3 rapor aldım.

Sayin Bülent bey yukarida belirttigim gibi "H sinifi ehliyet alir otomatik vites araba kullanabilir "ibareli şrapor aldim fakat vergi dairesi "otomatik vites "ibaresini kabul etmedi "özel tertibatli"ibarenin olmasi gerekiyormuş sizin belirttiginiz ibarelerde şöyle yazilmasi gerektigini söylemiştiniz"H sinifi ehliyet alir otomatik vites araba kullanir"diye belirtmistiniz aslinda sacma degilmi "özel donanim"ibaresi otomatik vites yerine geçiyormuş sonucta ayni şey degilmi ha Ahmet Ali ha Ali Ahmet ben şimdi ne yapmam lazim bilmi yorum.

CAM00252.jpg

Sizin sadece sol alt ekstremiteden değilmiş ki rahatsızlığınız, otomatik vitesli araç ibaresi almamanız gerekirdi. Yani raporun tanı kısmında sadece sol ayakla ilgili yazsaydı kabul ederlerdi, ama siz sağ ayağınızda da kısalık olduğunu söylüyorsunuz, bu durumda özel donanım ibaresini isterler. Yapmanız gereken Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeniden bu ibare için rapor almak...

Ş. ALİ
bende aynı senin yaşadıklarını yaşadım.. o raporu değiştirip özel tertibatlı yapman gerekecek..çünkü ben öyle yaptım..her doktor farklı şeyler söyledi ama en sonunda özel tertibatlı araç kullanır raporunu alarak aracı aldım.. ama gerçekten çok uğraştım

Sadece sol alt ekstremitede varsa "oomatik vites" ibaresi yeterli. Ama başka uzuvlarda da hareket kısıtlılığı var ve araç kullanırken özel donanıma ihtiyaç duyulıyorsa, o zaman "özel donanım" ibaresi raporda yer almalı.

peki bu raporda belirtilen ifade ehileyette yazması şartmı benim ehliyetimde hiç bir ibare yok

Bana verilen raporda ortopedi dr *BİLETERAL DKÇ SEKELİ. SOL KALÇA PROTEZ AMALİYATLISI. SAĞ BACAK 6 CM KISA*yazıyor Fizik DR *DKÇ SEKELİ. YÜRÜYÜŞ BOZUKLUĞU %24 H. SINIFI EHLİYET ALABİLİR. OTOMATİK VİTESLİ ABRABA KULLANA BİLİR* Yazıyor Raporun arkasındaki *RAPORUN KULLANIM AMACI* Yazan bölümde *otomatik vitesli araç kullanabilir* Yazıyor maliyeye göre doğru ibare şu şekilde olursa otomatik vites yerine geçiyormuş *ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR* İbareli olması gerekiyormuş yani bazı kişilerin dediğigibi *otomatik vitesli araç kullanır* ibaresi geçersizmiş rahatsızlığı ister sağda isterse solda olsun *özel tertibat* ibaresi şartmış

Kesinlikle yanlış biliyor oradaki vergi dairesi çalışanları. Özel donanıma ihtiyacı yoksa kişinin ve buna rağmen raporudna "özel donanım" yazarsa, bu sefer kişi özel donanımı olmayan araç süremez trafikte. Olası bir kontrolde/kazada mağdur olur. Elinizdeki rapor kesinlikle işinizi görmeli. Gelirler İdaresi Başkanlığı'na yazıp özelge talebinde bulunun. Oradan gelecek yanıta göre hareket edersiniz: ÖZELGE TALEP FORMU

engelli araç alımında izlenecek yol ne olmalıdır

Merhaba arkadaşlar b sınıfı ehliyetim var h sınıfına çevirmek istiyorum ve otomatik vites araç almak istiyorum bunlar için (h sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir) heyet raporu aldım şimdi yapmam gereken prosudür ne olmalıdır ayrıca trafik müdürlüğünde sorun çıkarırlarmı yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim

bildiğim kadarıyla h ehliyet için sürücü kursuna müracat edecen durumunu sürücü kursundaki yetkililere anlat onlar seni yönlendirirler

Yukarıda dayazdığım gibi, özel donanım ibaresi varsa raporda, üzerinde özel donanım olmayan aracı kullanamazsınız. Yani, donanımı olmayan otomatik vitesli araç kullanamazsınız.

B sınıfı sürücü belgesini H sınıfına dönüştürmek için sürücü kursuna yazılmanız gerek...

Üst Alt