Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift görmede (Diplopi) çözüm yöntemleri!?

Brkkst

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba sağ gözümde göz tembelliği var. Beyin sol göze odaklanmış durumda cisimleri çift olarak görüyorum sağ taraftaki görüntüyü beyin silmeye çalışıyor. Sağ gözümü kapatınca sorun olmuyor tek olarak görüyorum.Gözlük kullanıyorum. Merak ettiğim gözlük ya da lens ile sağ gözümün görmesi engellenebiliyor mu sanırım bu şekilde daha net bir görüntü elde edebilirim benzer durumda olanlar yazabilirlerse sevinirim.

Gözlük kullanıyorsunuz,peki cerrahi müdahale düşünülmedi mi?

Diplopi altta yatan sebebin ne olduğu ile bazen sınırlı kalsa da tedavi edilebiliyor.

@Brkkst,

göz tembelliği çok ileri olduğu için tek görme sağlayamıyor beyin görüntüyü silmeye çalışıyor. Kaslarla ilgili bir durum gibi gözükmiyor

Peki bunları doktormu söylüyor?
Hiç bir şekilde tedavisi yok mu dediler?

Evet erken evrede tedavisi gayet basit..ilerledikçe tedavi güçleşir doğrudur.

Bence iyi bir hekim bulup tekrar bu durumu gözden geçirin,sizin sorduğunuz soru mantıksız,öyle olmaz o iş.

@Brkkst,

@OğuzHan112, Doktor sadece gözlük verip gönderiyor yaş ilerlediği için göz tembelliğinin tedavisinin olmadığını söylüyor

Pekii öyle diyorsanız..ne yazsam boş yere yazmış olacağım/Geçmiş olsun.

@Brkkst,

Rica ederim.
Sadece sorduğum sorulara cevap alamadım, kendiniz ve hastalığınızla ilgili fazla bilgi vermediğiniz için sağlıklı bir soru cevap olmadı.

Konu başlığı Diplopi olunca ona göre yorum yapmaya çalıştım,

Sizin tanı ambliyopi mi,Diplopi mi? Bulguları birbirine benzer.

@Brkkst,

Şimdi oldu..ambliyobi için çeşitli yöntemler var fakat illaki gerekli doktorlara gitmişinizdir..yaş kaç onu da bilmiyoruz?

Siz bu durumu profesör bir hocaya gidip tekrar bir gözden geçirin.

@Brkkst,

Yanlış anlamadıysam sağ gözünü iptal mi etmek istiyorsun
Ben de çift görüyorum fakat iki gözüm de net görüyor ayrı ayrı
Gözlüğümun bir camını siyaha boyadım görüntü tamamen gitti zaman zaman onu kullanıyorum

@çirkin1, evet bunu söylemek istiyordum sol gözüm daha net görüyor. sağ gözüm çok zayıf ve bulanık bir görüntüyle görüyor beyin daha çok sol göze odaklı durumda yıllardır böyle

Sağ gözünü pedle, Pamukla ya da yara bandı ile kapat olmaz mı

Üst Alt