Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5-C6 Omurilik Felcinde tuvalet disiplini için önerilerinizi yazar mısınız?

config

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2009 yılında araç içi trafik kazası sonucu boynum kırıldı, C5-C6 seviyesinden omurilik felçlisiyim. Şuan desteksiz yürüyorum, ama sol tarafımda sıkıntı var.

Ve benim sosyalliğimi etkileyen ve yaşam kalitemi oldukça düşüren büyük tuvaletimi tutamama problemine bir türlü çözüm bulamıyorum. Tuvaletimi hissediyorum ve ikisini de normal yapıyorum. Ama dışarı çıktığım anda tedirginliğim başlıyor. Bu yüzden sosyal hayatım sıfır diyebilirim.

Büyük tuvaletimi tutma sürem çok kısa olduğu için, 2-3 dakika içinde tuvalete yetişemiyorsam gidiyor. Bu tarz problem yaşayan kaderdaşlar varsa, bunun için ne öneriyorsunuz? Çözümleriniz var mı? 5-6 günde bir büyük tuvalete çıkıyorum ama ne zaman geleceği hiç belli olmuyor tabi. 2 günde bir de yapabiliyorum ve saati belli olmuyor. Daha önce doktora gittim, tuvaletimi düzene sokmam gerektiğini, tuvaletim olsa da olmasa da sabahları oturmamı istedi. Onu denedim ama maalesef olmadı. Bir düzene girmiyor. Ben ne yapabilirim bununla ilgili?

Barsakların tam boşaltılması çok önemli. Bu olduğunda beklenmedik zamanlarda canın sıkılma ihtimali çok düşer

Bir omurilik felçli için her gün tuvalete çıkmak ölüm. 4-5 günde bir olacak şekilde düzene dolabilirsen çok rahat edersin.

Üst Alt