Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C Sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirirsem donanımsız araç kullanabilir miyim?

alper25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey(oturan boğa)sizden bir konuda bilgi rica ediyorum.ben kas hastası(sma)engelliyim ve yaklaşık 20 yıl önce C sınıfı ehliyet almıştım.ve yaklaşık 20 yıldır araç kullanıyorum.araç kullanmakta sıkıntım yok çok şükür sağlık durumu olarak yavaş ve kısa mesafelerde olsa yürüyebiliyorum.son beş yıldır birlikte yaşadığımız yine kas hastası %92 engelli kız kardeşimin adına aldığımız engelli plakalı donanımsız araç kullanıyorum.ancak yeni yasayla ehliyetlerin değişimlerin zorunlu olması nedeniyle artık bende normal c ehliyetimi H sınıfına çevirmeyi düşünüyorum.bu noktada sorum şu :bu aracı kardeşi olarak h sınıfı ehliyetle kullanabilirmiyim acaba.teşekkürler.

Alper bey..;
Sadece ortopedik ve sok ayak engellilerin tertibatsız ve otomatik vitesli araç alma veya kullanma hakları vardır..
Malesef sizin engeliniz ortopedik değil kas hastalığıdır yani bütün vücudu kapsayan bir engeldir.
H ehliyetinizi alırsanız bu araçı kullanamazsınız..

Eğer H sınıfına dönüştürürken raporda "özel donanımlı" ifadesi olursa, o zaman donanım bulunmayan aracı kullanmanız mümkün değil.

Üst Alt