Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brown Sequard sendromu gibi birsey için yüzde kac rapor verilir?

Hüsamettin1970

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

öncelikle türkce harflersiz yazdigim icin özür diliyorum. Klavyem almancadir cünkü almanyada kalmaktayim.

Durumum:
Ben Eylül-Ekim 2014 de baslayan belirtilerle ense omurumdaki fitiklardan dolayi zaman ilerledikce omuzumdan assagi sol tarafimda motorik yani hareket kisitliligi (Kol ve bacak) ve sag tarafimda da devamli yanma, acilari dogru dürüst hissedememe ve sicakligi zor algilama durumum var (hatta soguk herhangi birsey deydiginde tam tersi olarak kizgin demir degdirmis gibi yanma). Iki ameliyat sonucu 3 omurumdan fitiklar alinip platin yerlestirildi (C3/C4, C4/C5 ve C5/C6). Sendrom Brown-Sequard sendromuna benzedigini ben Doktoruma (Nörocherrahi) söyledim ama o "senin bu durumun söyledigin sendromun dahada ilersinde" dedi. Yani dahada fazlasiymis. Almanya durumuna göre bana %60 Sakatlik Belgesi ve yürüme engelligi icin "G" Harfini verdiler ve bu durumumdan dolayi Almanyada Malulen emekli oldum. Bütün bunlar Almanyada oluyor. Bilmeyenler icin BROWN-SEQUARD SENDROM diye Google'dan arayabilir.

Sorum:
Ben Türkiyeye geldigimde TR'de Saglik Merkezinden Engelli Raporu almak istiyorum. Bana acaba bu Raporu verirlermi veya verirlerse yüzde kac verirler? Sakatlik belgesinin ne öncülükleri ve faydalari vardir?

Simdiden cevaplariniz icin candan tesekkürler ederim ve selamlarimi ve saygilarimi sunarim.
Hüsamettin Gökcay

Selam,
benim istedigim de zaten bu sitede kesin bir cevap degil. Olabilir veya yakin olan bir cevap. Devam etmeden evvel tessekürler ederim cevap verdiginiz icin.

Yürümekte sorunumu sordunuz. Sol tarafimda (hem kol hem Bacak) da bir hayli kisitlamalar var. Kolumu artik dogru dürüt kullanamiyorum. Elimi ve parmaklarini da ayni. Ayagima gelince yürürken aslinda üst bacagim ile yürüyorum. Yani üst bacagimi kaldiriyorum ve alt bacagimi öne dogru savuruyorum ve ileride oldugunda üst bacagimi assagi indiriyorum. Atilan bir olta misali. Topugum kimildamadan Ayak parmaklarini cok feci halde kisitli kaldirabiliyorum (belki 1 veya 1,5 santim). Sol ayak oparmaklardan bahsediyorum tabiiki. Fakat bu parmaklari assagiya dogru indirmem mümkün. Yani yukari kaldiramiyorum ama assagiya indirebiliyorum. Dizime ise hemen hemen hic mi hic hükmedemiyorum. Yani hareket ettiremiyorum. Hele hele alt bacagima kesinlikle hükmüm yok. Alt bacagimin kasini germek yani kasmak istedigim zaman hala yümüsacik kaliyor. Benim icin 15-20 metre uzun sayiliyor yol olarak. Sonra yorulma basliyor ayagimda. Deynek kullaniyorum. Aksi taktirde deyneksiz yürüdügümde belime agri basiyor yürümekte bütün agirlik belime yüklendigi icin. Genel olarak bilekden destekli koltuk deynegi kullaniyorum. Uzun yol gidecek olursam tekerlekli yürütec yani Rollatör kullaniyorum. Sag tarafimi ilk yorumumda yazdim. Baska sorunuz olacak olursa cekinmeden sorun lütfen.

Selamlarim ve saygilarimla
Hüsamettin Gökcay

Hüsamettin1970

Konu yürüyüşteki aksaklık üzerinden belirlenecekse, bu durumda tahmin ediyorum sakatlık oranı cetveli'ndeki tablo 3.4 temel alınır:

Tablo_3.4.png

Burada iki baston kullanmak % 40 üzeri oran getirmek için gerekli gibi görünüyor

Selam, cok ama gercekten cok tesekkürler ederim. Müthis yardimci oludugunuz icin Allah razi olsun. Sanirim beni anlatan durum %42 olani diye düsünüyorum. Peki ya sag tarafimin sinir uclarinin desfonksion (umarim dogru yazdim) olmasida ilave oran saglayabilirmi? Yani basinc, sicaklik ve aci duyarliliginda sorunlarim var. Bu da ayni zamanda omurumun sinir kanalindaki olaydan kaynaklaniyor. Selamlar ve saygilar

Üst Alt