Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakiyal pleksus ile engelli raporu alabilir miyim?

Öztürk.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Sol kol doğuştan Brakiyal pleksus üst trunks ve Posterier kord düzeyinde ağır aksonal hasar mevcut. Bu durum sekel (kalıcı)dönem lezyonu ile uyumludur.

Ftr ölçüm kaslar 3/5 çıktı.

Hafif düzeyde solunum yetmezliği problemi de mevcut. Sft te fvc %65 çıktı.

Engelli raporu alabilir miyim? Bana birisi detaylı bir bilgi verebilecek aranızda değerli insanlar var mıdır?

Bana göre alırsın benim sag kol 60 aldım genede eger memurluk icin düsünmüyorsan ötv arqc icin düsünmüyosan bunların dısında alıp napacan bosver

@Ferhat3333,
Yani ben de o haklar işin istiyorum ama kafam karışık. Alır mıyım alamaz mıyım diye. Hangi hastane daha kolay oranlama konusunda? İstanbul ? Bi bilene danışmak istedim açıkçası

@Öztürk.,

merhaba benimde emg de sol kolumda üst trunkus ve posterier korda daha belirgin seyrelme izlenmiştir sonuç brakial pleksis üst ve orta trunkusun daha ağır etkilendiği parsiyal panpleksopati ile uyumludur yazıyor ve aldığım engel oranı %57 sizde muhtemelen %50 üzeri rapor alırsınız diye tahmin ediyorum

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Abi bende durum doğuştan. Aynı zamanda hafif solunum yetmezliği de çıktı. Sft testinden fev1-69 FVC-65 çıktı. Muhtemel restriksiyon göstermektedir diye de not var.
Ftr ölçümlerimi yaptı. Nöroloji mi puan veriyor ftr mi kafam karıştı. Yoksa ikisi de oran vermek zorunda mı ? Bilgilendirebilir misin konuya vakıfsan ?

@Öztürk.,
benimde doğuştan sorun yok sen soylersen solunum yetmezliği içinde oran alabilirsin her ikisi içinde oran verirler ama asıl engel brakial pleksus nefes darlığına başka doktor oran verecek göğüs doktoru olabilir

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Abi o konuyu biliyorum da bu rahatsızlığımın asıl ilgili branşı nöroloji midir? Nöroloji oran vermek zorunda mıdır? Yoksa ftr görüşü uygundur diyebilir mi? Heyete girdim. Oranları göremedim. 1 hafta sonra e devlette olacak sonuçlar dendi. 1 hafta 1 yıl gibi geçecek bana. O yüzden kafamda sorular var 🙏

@Öztürk.,

brakial pleksus nörolojik bir hastalık fakat nöroloji doktorları genelde ftr ( fizik tedavi rehabilitasyon) doktorunun oran vermesi yonunde kanaat kullanıyorlar aslında rapor alacağın hastanede ftr bölümü yok ise ortopedi yada nöroloji de oran verebiliyor

bu arada heyete girdiniz mi yoksa ben öyle mi anladım girdi iseniz hayırlı olsun şimdiden

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Vallaha abi. Eğer nöroloji oran vermezse sadece ftr görüşü olursa bu durumda çok zor rapor almam. Çam ve sakura hastanesinde kimse kimsenin yüzüne bakmadığı gibi bir de böyle bir şey olursa sıkıntı yani.

hayrilisi olsun inşallah bizide haberdar et 2 tane rapor çıkardım 2 Side 57 verdi ve bizim hastalık tablo 2.13 göre degerlendiriliyor

Üst Alt