Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy kısalığı ile ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

Alyel0708

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar %40 Boy kısası raporu olan ötv siz araç alabilir mi? Lütfen bu konuda fikri olan yardımcı olabilir mi.

DepresifLife
çok teşekkür ederim arkadaşlar

Alyel0708
Şimdi daha önce bana %40 boydan vermişlerdi yanlız ben böbrek nakli olunca oranım düşüğü boydan bu defa vermediler itiraz etsem tekrar alabilir miyim peki

Alyel0708

[FONT=Verdana]En az %40 ve iskelet yapısındaki diğer bozuklara göre bu oran daha da çıkabilir. Artı olarak böbrek nakli %70 oranında rapor verilmekte ancak siz ortapedi yani Akondroplazi teşhisine istinaden ehliyet alacak ve kuruldan çıkacak kodların yazılı olduğu rapora esasen indirimden yararlanacaksınız.[/FONT]

DepresifLife
Tamam yarin itiraz sürecini başlatacağım insalah verirler ya süreci sizlerle paylaşacağım çok teşekkür ederim yardımlarınız için

Alyel0708

İtirazınızı " Yürütmede olan Erişkinler için Engelli Sağlık Kurulu Raporları Engel Oranları Alan Klavuzu'nun Metabolizma Hastalıkları P) bentli İskelet Displazileri Madde 1 Akondroplazi %40" ifadesine istinaden yapacaksınız. Bu maddeyi itirazınıza ekleyin EŞŞEK gibi o raporu verecekler. Kolay gelsin.

Alyel0708

Size verilecek rapor zaten sürekli olacak. Kalıtsal çünkü hastalık. İsterseniz baştan başvurun isterseniz itiraz edin. Ancak yazdığım ibareyi belirtin mutlaka.

DepresifLife

Merhabalar tekrar ya bisey daha soracağım size benim boy kısalığı için endokrin polikliniği oran vermişti büyük ihtimaller gene aynısı olacak yani ortopedi bakmıyor kabul edermi kurul genede otv siz arac alma hakkım olurmu

Alyel0708
tertibat kullanacak olduğunuz için araç alımında bir sorun çıkmaz. heyete girmeden önce ötv için rapor aldığınızı kesinlikle belirtin. gerekli ibareyi yazsınlar. aksi halde yazmazlarsa yeni yönetmeliğe göre rapor geçersiz oluyor.

Akondroplazili teşhisi konulmuşsa "Özür Oran Cetveli"nde %40 engelli sayılmakta. Dolayısıyla ötv muhafiyetli otomobil alabilirsiniz. Alyel0708

cicikıs
Daha önce 1 yıllık rapor vermişlerdi onda kronik böbrek yetmezliğine bağlı kompanse boy kısalığı- hipofizer nanüsmus yazıyor %30 değer vermis

değerlendirilecek.
Şey şimdi 2016 yılında nakil olmadan önce 1 yıllık rapor vermişlerdi bana onda kronik böbrek yetmezliğine bağlı boy kısalığı- Hipofizer nanüsmus yazılıyor %30 vermislerdi

Alyel0708
Hipofizer Nanismus durumunda %30'a tekabül eden Engelli raporu verilebiliyor. Buna ilave olarak rahatsızlıklarınız varsa bunları heyet öncesi ilgili hekimlerin muayene ve tetkikleri sırasında dile getirin. Ayrıca raporunuza "
[FONT=sans-serif]her iki alt ekstremiteden birden kısıtlılığı olmak"
[FONT=Verdana]ibaresi eklenmesi gerektiğini kurula belirtin. Bu ibareye karşılık gelecek kodlar ile mtv ve ötv den muafiyet alabilir kendinize özel pedalları uzatmalı veya elden kullanmalı bir opsiyon araca montelenerek kullanım sağlayabilirsiniz.[/FONT]
[/FONT]

DepresifLife

Böbrek nakli oldum onun içinde oran veriyorlar zaten ama bu dediğim hipofizer nanüsmus otv siz arac için hak veriyorlar mi

Alyel0708
Hastalığa hak vermiyorlar. Rahatsızlığınıza istinaden verilecek rapora göre kodlar yazılmakta ve o kodlara göre hak kazanılmakta. Yazdıklarımı baştan sona okuduğunuzda durumu detaylı ifade ettiğimi anlayacaksınız. Yazılması gereken ibareyi dahi ilettim size.

DepresifLife

Evet haklısınız teşekkür ederim bugün saglik.kuruluna gittim ama randevu sistemine başlamış 14 şubata randevu verdileler o zaman gidip heyete başlayacak detayları söylerim burda çok teşekkür ederim

%90 altı engelli raporu olanlar ehliyeti olmadan ötv indirimli araç alamaz ehliyetiniz yoksa araç alamazsınız. hastaneden aldığınız rapor sağlık raporu ötv indiriminden yararlanır gibi bir ibare olması yeterli. kodlar ehliyet için aldığınız sağlık raporunda bulunur bu kodları il sağlık müdürlüğünde ehliyet için girdiğiniz heyet verir ve ehliyetinize işlenir.

10KOLİK

%90 altı engelli raporu olanlar ehliyeti olmadan ötv indirimli araç alamaz ehliyetiniz yoksa araç alamazsınız. hastaneden aldığınız rapor sağlık raporu ötv indiriminden yararlanır gibi bir ibare olması yeterli. kodlar ehliyet için aldığınız sağlık raporunda bulunur bu kodları il sağlık müdürlüğünde ehliyet için girdiğiniz heyet verir ve
Hayır ehliyetim yok benim önce onumu almam lazım simdi

Ben önce onay alıp ona göre ehliyete yazılıp.ona gore sonra arabayı almayı düşünüyorum şimdi ilk önce ehliyet mi almam lazim

Alyel0708

önce raporu al. bayi tamam derse ehliyetini alırsın. maliyeden özelge vs derlerse raporunu maliyeye de onaylat sonra ehliyetini alırsın.

10KOLİK[FONT=Verdana] Lütfen bilmediğiniz veya yanlış bildiğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Benim raporu%40 boy kısalığı ve ötv mtv muafiyetinden yararlandım. İndirimli araç aldım.[/FONT]

@[FONT=sans-serif]DepresifLife [/FONT]ben araç alamaz demedim yazdıklarımı dikkatli okumadınız sanırım.

Arkadaşlar merhabalar tekrar bugün saglik kuruluna geldim otv siz arac başvurusu yapacagimi belirtim önce ehliyet almam gerektiğini söylediler genel muayeneye gidip onlar seni il saglik müdürlüğüne gönderecek onlar karar verecek trafiğe çıkıp çıkmayacağını dediler şimdi ben ne yapacağım bu konuda direk gidip ehliyet mi alsam yoksa bu sürecini takip edeyim yardımcı olabilir mısınız? Bilgisi olan varsa

Ayrıca benim raporumda boy kısalığına oran bile vermemişler yani anlamadım bu nasıl iş böyle önce oran vermeleri gerekmiyor mu

10KOLİK
verecek trafiğe çıkıp çıkmayacağını dediler ben genel muaneden geçtim il saglik müdürlüğüne komisyona sevk ettiler daha oraya gitmedim ama pazartesi elimdeki evrakla gideceğim s8zce şimdi süreç nasıl olacak komisyonun verdiği kararlami ben trafiğe çıkacam ve onların gereği kararlami otv siz arac alma hakkı alacağım burda evrakta kod felan da doldurulacak alan var komisyon buraya hangi kodu girerse araç alma hakkım olacak yardımcı olabilecek arkadaşlar yazabilirmi rica etsem

il sağlık müdürlüğündeki heyet araç kullanabilirmi araçta hangi değişiklikler olursa kullanabilir hangi araçları kullanamaz bunlara karar verecek ve bunları raporunuza kod olarak yazacaklar bu kodlar ehliyetinizdede olacak.
tavsiyem heyete girin heyet araç alabileceğiniz uygun kodları verirse bu raporla ötv indirimi raporu için tekrardan başvurun

Üst Alt