Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbreklerimden rahatsızım. % kaç oranında rapor alabilirim?

gmstkn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Forumda araştırdım fakat tam anlamıyla karşılığını bulamadığım için sormak istiyorum. Sağ böbreğim boyut olarak küçük ve %34 çalışıyor. Sol böbreğim ise normal boyutta olup %65 çalışıyor. Sadece bunun için herhangi bir oran alabilir miyim (Çünkü hipertansiyon ilaç raporum ve kalp ile ilgili bazı ayrı sorunlarım var) Bunun dışında son idrar testinde hafif miktarda protein kaçağı mevcuttur denildi ve kreatin değerim de ortalama değerin biraz üzerinde. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

diyalize girmediğin için rapor oranın %65ı geçmez...hipertansiyn böbreklere bağlı birşeydir..
bunun cevabını en iyi nefrolog verir
(diyalize giriorum)

Bir nefrologla görüştüğümde hipertansiyona bağımsız olarak %10 oran verilir fakat böbreklere herhangi bir oran verilmez çünkü ilaç tedavisi vs. yok dedi. Benim merak ettiğim tek başına böbrek fonksiyonlarıma ( sağ%34 sol%65 ) herhangi bir oran verilip verilmeyeceği. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba

Böbrek fonksiyonların normal bundan dolayı dr dediği gibi bir oran alamazsınız.

kaçıncı dönemdesin acaba son dönemse %65 verilir diye b,liyorum

Yasemin hanım böbreğin birinin %34 diğerinin %65 çalıştığını söylüyor ve şu aşamada hiçbir ilaç kullanmıyor. Hafif bir protein kaçağı olduğunu söylüyor. Tek böbreği tamamen alınan birine bile %45 rapor veriliyor. Bu şekilde %65 i nasıl ve neye göre veriyorlar.

hasan bey hastanede yattığım dönemde bir bayan vardı o şekilde aldı ama detayını bilmiyorum belki başka problemleride var son dönemdi o..buna istinaden yazdm

diyalizden bir önceki dönem yani...

o ilaç kullanıyordu ayrıca...

Ok onun başka bir problemi vardır. Ben de kby hastasıyım ve nakilliyim.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla böbreklerin biri olmazsa ve diğer böbrek fonksiyonel olarak sorun yaratmazsa buna %10 oran veriliyor..fakat 2 böbrek aynı anda çalışma kapasitesi olarak sorun teşkil ediyorsa daha büyük bir problem olduğu için daha yüksek bir oran veriliyor diye biliyorum.

gmstkn
Nefrologla görüştüğünüzü ve durumunuz için bir oran verilemeyeceğini söylediğini belirtmişsiniz.
Peki buradan biri çıkıp size şu kadar oran verilir dese ki denmiş zaten, siz konunun uzmanı doktoru es geçip burada verilen bir cevaba mı inanacaksınız?

Bu durumda sadece tansiyondan 10 alırsın başka yok

Ufukalp Bey, doktorun çok ilgili yaklaşmadığını gördüğümden ve bu konuyla ilgili bir kaç araştırmamda kafa karıştırıcı bilgilere rast geldiğimden ötürü burada sorumu paylaşıp deneyimi olan arkadaşlarımdan bilgi almak istedim. Cevap vermek yerine eleştirel yaklaşımınız bu aşamada ne kadar yararlı? ( yardımcı olan diğer arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim ) iyi günler diliyorum.

Üst Alt