Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği hastasıyım. 1995 SSK giriş ve askerlik borçlanmasıyla emekliliğim?

gencadam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1973 dogumluyum, 1995 subat ayindan bu yana ssk da 1370 gunum var. hemen hemen tumu asgari ucretten odendi. halen sigortaliyim. askerligimi 1998 civarinda yedek subay olarak yaptim. simdi hastanede bobrek yetmezliginden her iki gunde bir diyalize giriyorum. artik calisamiyorum. elime disaridada diyaliz olabilmem icin rapor verdiler. kronik olup olmadi cok kisa surede belli olacak. sorularimi yanitlarsaniz cok sevinirim. eger yuzde yetmis ozurlu raporu alirsam hangi kosullarda emekli olurum, hangisi daha iyi askerlik odemesimi yoksa bir yil daha ssk calisani gorunmek mi? askerlik odemesi ne kadar nasil oderim? en son konu, maasim yaklasik ne olur? yardiminiz icin tesekkur ederim.

diyaliz hastaları %90 rapor verilir bende öleydim [FONT=Verdana]15 yıl- 3600 gün normal engelli emekliligi birde malülen emekli olma durumun var oda 10 yıl 1800 gün isteniyo diyaliz hastası oldugun süre içinde malül emekli ola bilirsin nakil olduktan sonra malül emekli olman zor oluyo [/FONT]maaşa gelince 700 tl 800 tl arası olması lazım belli olmaz o askerlik ödemesi skk gidip evrak alıyosun ordan şübene gidip onaylatıp bankayada 4.500 tl kadar para yatırdınmı askerlik ödemesini yatırmış olursun

Malulen emekli olabilirsiniz ama prim ödemeniz yetersiz halen çalışıyor iseniz ssk ya askerlik borçlanması yapmak için müracaat edin ve askerlik borçlanmasını ne kadar süreniz eksik ise o kadar borçlanma yaparak ödeyin...
1800-1370 : 430 gün
Ssk ya askerlik borçlanması müracaatı yapar iken 430 günlük kısmı ödeyeceğim diye belirtin...
430 günün size çıkaracağı tutar (31.12.2012 tarihine kadar) : 4.313,76 TL dir.
2013 yılına girdiğimiz vakit tutar değişir..

Sevgili arkadaslar (sonsuz sevdam, officer ve oturan boga) hepinize tesekkur ederim. bu platformda yeniyim. kimsenin yapamadini yaptiniz, beni bilgilendirerek beni rahatlattiniz, en azindan ne olabilecegini goruyorum. bu sabah daha once yapilan iki biyopsinin sonucunda multipe myelom kanseri oldugum kesinlesti. evet halen sskam odeniyor. bugun doktor hastanenin adli tip raporu veregini soyledi, tam ne anlama geldigini bilmiyorum. otuzbes gundur burdayim ve yarin kemoterapiye baslayacaklar, dememkki yirmi gun daha burdayiz. umarim ssk kapilarinda cok dolanmam, prosesin tam asil oldugunu bilmiyorum. tum mal varligim bu askerlik odemesine yetiyor, umarim yil baindan once bisey yapabilirim. lutfen beni arkadas olarak ekleyin, bilgi ve moral yardiminiza ihtiyacim var. bu arada sordugum sorunun yerii zor buldum, siteyi kullanmayi ogreniyorum. kendinze cok iyi bakin. sevgi ve esenlik

Çok geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

Sayfanın en üstündeki mavi bantta FORUM MESAJLARIM bağlantısı var. Oraya tıklayarak forum mesajlarınızı görebilirsiniz. Ayrıca bu başlığa yeni bir mesaj yazıldığında, sistem email adresinize bir bilgilendirme mesajı atar. O mesajdaki bağlantıya tıklarsanız, bu başlığa gelirsiniz.

Üst Alt