Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olduktan sonra verilecek olan %70 oranında raporla ÖTV indirimli araç..?

efegenc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhbalar.ben haziran 4 de nakıl olacagım.fakat suan engel raporu kovalıyorum.diyalizdeyken %90 rapor verılırken nakıl sonrası%70.yanı kısmetse nakıl sonrası bı arac almayı planlyoruz bana sıfır arac ötv ındırmındende faydalanmak ıstıyrum.sımdı rapor alırsam yanı dıyalız donemıne gore rapor alırsam nakılden sonra rapor almam gerekıyormu.veya %70 raporda ötv ındırımınden faydalanabılıyormu ?

Bugün alacağınız % 90 oranındaki raporla araç alabilirsiniz... Daha sonra nakil olmanız bu konuda bir soruna yol açmaz...

Özel tertibatı olmayıp, özürlülük derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak bizzat ithal edilen araçların tescil belgelerine ve bilgisayar kayıtlarına, "Araç sahibi özürlü kişinin kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, beş yıl içerisinde Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ilede vredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulur. Ayrıca ithal araçların gümrük şahadetnamelerinde, yukarıda belirtilen şerh dışında varsa diğer şerhler de tescil belgesine işlenir.

böyle bir madde buldum karayolları genel müdürlüğünün sitesinde ve sorum ben alınan aracı kullanamazmıyım(Araç sahibi özürlü kişinin kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup).aracı zaten kendıme alacagım.neden kullanamıyım kı.çok saçma yani.

yazmayı unutmusum suanda da B sınıfı ehlıyetım var.

Araç alımı ile araç sürme iki ayrı işlemdir.

1- % 90 ve üzeri raporunuza karşılık yakınlarınızın kullanması için vergi istisnalı araç alacaksınız.

2- % 90 ve üzeri rapora karşılık alınan aracı B sınıfı sürücü belgesi olan herkes kullanabilir. Madem B sınıfı ehliyetiniz var, olası çevirmelerde kimse size "bu aracı kullanamazsın" diyemez.

bülent bey nası yanı karayolları genel mudurlugu 3 derece akraba kuralı var mesela bu aracı ondan baskası kullanamaz dıyor.siz b sınıfı ehlıyete sahıb herkez tarafından kullanılabılır dıyor.ben cevırme olması halınde malıyeden ötv ücretinin ödenmesi talebi veya aracımın satılıga cıkartılması yada herhangı bır kaza durumunda magdur kalmamak ıcın ne yapmam gereklı yapmam gereken bır ıslem varmı yoksa aracı aldıgım gıbı kullanabılırmıyım bu sorunlarla karsılasmadan.sımdıden tesekkürler.

%90 oranındaki raporumla alınacak aracı B ehliyet ile kendim kullanabilir miyim ?

Akın, artık % 90 ve üzeri rapora sahip kişi adına alınan aracı istisnasız herkes kullanabilir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

yakamoz, kullanamaman için hiç bir neden yok:
1- vergi istisnalı araç alırken kendinizin kullanacağını söylemeyin. Yakınlarınızın kullanması için alım yapın.
2- Üzerinde donanım bulunmayan aracı istisnasız herkes kullanabilir. "araç sahibi kullanamaz" diyen hiç bir kısıtlama yoktur. Yeter ki sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü belgeniz olsun.

Üst Alt