Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakilliyim. Emeklilik şartlarımı öğrenmek istiyorum?

mustafacan2010

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bende böbrek nakilliyim yaklaşık 11 yıl oldu raporum 2001 ılında aldım omurilikte de de skolyoz sağ kolda ameliyatla kasım alındı yeniden rapor almak için baş vurmak istiyorum acaba malülen emekli olma şansım varmı bilgilendirirseniz sevinirim...10 yıldır aralıksız çalışıyorum...

İlk sigortalı olduğunuzda diyalize giriyor muydunuz? Şunun için soruyorum: malulen emeklilik için (yani 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle emekli olabilmek için) ilk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek düzeyde işgücü kaybının bulunmaması şart.

hayır ben nakıl olduktan sonra siğortalı işe girdim 2001.10.13 de başlama tarihi aralıksız çalışıyorum

Yani ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce nakil oldunuz? Öylyse, malulen emekli olamazsınız. Malulen emekli olabilmek için, bugün maluliyete gerekçe olan durumun ilk sigortalılık tarihinde bulunmaması gerekir...

Malülen emeklilik hakkında

merhaba ben %80 raporluyum böbrek nakilliyim ayrıca raporumda yer almayan başka özür durumumda var skolyoz ve sağ kolda kas eksikliği yaklaşık olarak 10 yıldır aralıksız çalışıyorum...hergün ilaç alıyorum...sizden öğrenmek istediğim raporumu yenilesem malilen emekli olabilirmiyim teşekkür ederim..

3600 günüm doldu yüzde 75 raporum var emekli olabilirmiyim

Vergi indiriminden faydalanıyormusunuz. Faydalanıyorsanız ve raporunuz %80 ise 3600 gün prim 15 yıllık sigortalılık süresi ile sakatlıktan dolayı erken emeklilik hakkını kazanabilirsiniz. Nakilden sonra sigortalı olduğunuz için malulen emekli olamazsınız. Ancak vergi indiriminden faydalanarak erken emekli olabilirsiniz.
Bunun içinde sigortalı olarak işe başladığınız tarihten itibaren en az 15 yıl geçmiş olması gerekir.

UMOZTURK'ün dediği gibi...

EMeklilik için şu tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Emeklilik için emeklilik zamanınız gelemeden önce (ister bugün ister son gün) defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeniz şart: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

hayır girmiyordum 1996 daa diyalize girmeye başladım 1999 5.20 de ameliyat oldum

Merhaba 2001 yılından sigota girişim var halen çalışıyorum pirim gün sayım 3630 Böbrek nakilliyim Malülen emekli olmak istiyorum 1800 gün veya 3600 den emekli olabilirmiyim konuyla ilgili bilgi verebilirmisiniz..

Nakil sonrası % 70 rapor veriliyor. Bu oranla defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirimi elde edebiliyorsunuz. Bu da emeklilğinizi (gün/ay/2001 +) 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 gün prime bağlıyor.

Üst Alt