Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastası ÖTV indiriminden faydalanabilir mi?

medine6640

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar böbrek hastasıyım %40 raporla ötv indirimli araç alabilirmiyim

Cok gecmis olsun bence %40 la arac aliniyor

benim bildiğim h ehliyeti gerekli,ayrıca arac vergi indiriminden yararlanabilmek için ayrı bir rapor almak gerekli.

hayır alamazsınız engeliniz ortopedik olmadığı için özür oranınız %90 olmak zorunda

Lili h ehliyeti ve saglik kurulu raporu varsa aliniyor benim %86 ehliyetimde var alamazmiyim illa 90 mi olmasi lazim

zeryam ortopedik ise engelin oran isterse %1 olsun alırsın (devlet hastanesinden rapor almak şartı ile tertibatlı araç kullanması uygundur yazan) ve H sınıfı ehliyetin olması gerekiyor bu şartlar varsa aracı alırsın ve aracı senden başkası kullanamaz ...

Ama engelin ortopedik değilde karma hastalıklardan %90 oran alman gerekiyor ehliyet burada önemli değil araç alırsın ama bu kezde aracı sen kullanamazsın aile içinden bir yakının kullanır

Anladim canim tskr ederim ama bide su indirimleri hakiyla verselerdi.

Ne kadar güzel bi uygulama :)her türlü sıkıntılı :)

üzgünüm :( hayırlısı olsun hakkın da

iç hastalıklardan raporun ne olursa olsun alamazsın.evet ortopedik engelli olursan alırsın

Lilijan ,

Bende böbrek nakilliyim oranım ise %70 bende mi indirimden yararlanamıyorum bu durumda...

Ben böbrek hastasıyım ve diyalize giriyorum. Engel oranın %91 olduğu için ÖTv indiriminden faydalanıp araba aldım. Ama bu oran %90'ın altına düştüğü zaman araç alamıyoruz.

evet Hasan Bey karma hastalıklardan ancak %90 oran olursa araç alabiliyorlar

sayın fero
engel sol ayakta ise tertibatsız otomatik vitesli araç aldı iseniz bunu herkes kullanır
ama şayet engeliniz sağ ayak ise ve aracınız tertibatlı ise aracı sizin gibi H sınıfı ehliyeti olmayan kişiler kullanamaz (sizin ehliyetinizde özel tertibatlı araç yazıyor ise sizde tertibatsız araç kullanamazsınız )

keske tüm engellileri kapsasa bu ötv kadar olmasada biraz indirim olsa

Sayın Liljan oncelikle cevabınız icin tsk ederim.
Yazdıklarınızın cogu malumumdur.Zaten bende sag ayagımdan engelli oldugum icin bende tertıbatlı kullanacagım aracı. Ve eger H sınıfı ehliyetli baska biri de aracımı kullanabiliyorsa,ozaman da ruhsatta, kisinin kendisinden baskası aracı kullanamaz,ibaresinin kalkmıs olması lazımdır.Oyle degilmi? Kanunda yasaklama kalktıysa,yasak yok demek degilmidir? Benim ilgilendigim konu,ruhsatta ne yazılacak? sahibinden baskası kullanamaz,mı yazacak yoksa artık o bolum bosmu kalacak?
İyi gunler dilerim

Muhendis Bey kesinlikle size katılıyorum. Ama size katılmam,size ne fayda saglar? Bilmiyorum...

Üst Alt