Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbreğimin biri yok diğerinde yetmezlik var. Ne oran verilir?

Asımın Nesli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar size 2 sorum olacak.
1.si benim gecen sene bir böbreğim alındı diğerinde ise yetmezlik var ve yüzde 59 çalışıyor. Heyete girmiş olsam rapor oranım kaç olur?
2.si ben sözleşmeli olarak atandım ancak soruşturmayı bekliyorum. Heyete şimdi girip bu raporu alsam kuruma versem sıkıntı olur mu? yada göreve başladıktan sonra mı heyete girip alsam daha iyi olur? Raporla yerimi il dışına değiştirmeyi düşünüyorum bana gecerli olur mu?

KKELEBEKK tesekkürler efenim. 2019 da oranlar değişti diyorlar ama yetmezlğin evresine göre değişiyormuş. Benim tek böbrek 59 çalışıyor. Diğeri alındı. Buna 90 oran veriyorlar mı? Şuan diyalizlik durum yok çok şükür. 6 ayda bir takip gerekyor. Bir de her sene 1.5 - 2 oranında böbreğn çalışması azalır dedi doktorum

OturanBoğa
Geçen sene bir böbreğim alındı. Diğerinde 24 saatlik idrar tahlillerim şu şekil;
Kreatin: 1.3
Idrarda kreatin: 49.8
Kratinin klerensi: 59.6
Egfr: 62
6 ayda bir takip dedi doktor. Şimdi ben tek böbrek ve bu durumdan rapor alablir miyim?

Asımın Nesli
Rapor alırsınız da bu yukarıda denildiği gibi %90 olmaz. Bunun için diyaliz hastası olmak gerekiyor.

Üst Alt