Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bizim üzerimizden arkadaşım araba alabilir mi?

saraylı18

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kronik Şizofreni tanısıyla annem 4 yıldır gelir durunmu nedeniyle kardeşimin vasi olarak tayini ile özel bakım merkezinde kalmaktadır.
SORUM ŞU : Annemin raporu ile arkadaşım sıfır araç almak istiyor bizim alma gibi bir şansımız yok dogal olarak araç annemin üzerine olacak ve araç 175,000,00 tl (yüz yetmiş beş bin türk lirası) aracı alıp kullanabilirmi arkadaşım ve araç bedelinden dolayı devlet tarafından bakım merkezine ödenen bakım ücreti kesilirmi.

Konu ile alakalı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca saçma sapan şeyler yazıp neşemizi kaçırmayalım benim lüks araç alaçak ne param var nede gücüm sadece sevdiğim bir arkadaşa imkanlar dahilinde yardımcı olmak.

Arkadaşım, madem kendiniz alacak durumunuz yok, neden anneniz üzerinden suistimale izin veriyorsunuz?
Araç fiyatı çok fazla, bu yüzden gelir durumunuz denetlenmek istenebilir, annenizin bakım ödemeleri durdurulabilir.
Burası bir engelli dayanışma forumu olarak, engelli haklarına kısıtlamalara sebep olan bu tip suistimallerin tamamen karşısındadır.
175 bin tl lik lüks araca binmeye gücü olan, üstüne üstlük ötv muafiyeti hakkı da bulunmayan biri bir zahmet devlete vergisini de versin.

kesinikle ufukalp moduma katılıyorum arkadaşım

hem annenin üzerinden annenin hastalıgından faydalanıp lüks araca binecek hemde devlete vergi vermeyecek bu hainliktir ayıptır günahtır kardeşim...

O aracı devlet, engelli kişinin varsa ihtiyaçları görülsün, yaşam kalitesi artsın diye imkanlar dahiline getiriyor. Bu düşünceniz, her şeyden önce terbiyesizlik aslında. Saçma sapan şeyler yazıp neşemizi kaçırmayalım yazmışsınız ama kusura bakmayın neşeniz kaçacaktır. Burada insanlar engelli hakları konusunda mücadele ediyorlar. Engellilerin sosyal hayatta biraz daha var olması için uğraşıyorlar. Bu gibi suistimaller yüzünden araç alımındaki ÖTV indirimi %90 oranlara çıktı. Türk halkının ortadoğulu cinliği 175bin lira bir arabaya verecek parası var arkadaşın ama vergisini ödemeye imtina ediyor.

ufukalp sadece görüş ve cevap istedim msj altınada açıklama yaptım suistimal olayına gelince bende devletin merkez sayılır bir biriminde görev yapmaktayım onca trilyonerler vergi kaçırma adına bürokratlara milyarlık araç hibe edip vergi kaçırırken sen suistimalden bahsediyosun suistimal yok arkadaşımın vergi kaçırdığıda yok aradaki oluşucak fark degerine yakın aracını bana devretmek şartıyla geçen bir konuşma bende emin olmadığım için bilgi istedim ayrıca şuan arkadaşım aracı zaten sipariş vermiş durumda vergisini ve ötv sini yatırmak kaydıyla kusura bakmayın ama sizin tuzunuz kuru sanırım altınızdada muhtemelen aracınız var o yüzden olan olmayanın halini anlamaz Engelli haklarını ihlal ve suistimal yapmak gibi bir niyetimde yok saygılarımla

Alın alın hic birşey olmaz korkmayın.

Üst Alt