Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç hastalıkla emekli olmuştum. Şimdi kontrolde ne olacak?

Ahmet Günay

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
3
Merhaba Arkadaşlar.

Ben anjiyo olmuştum.Stent takılmadı.Plaklı damar denildi....Bu halde 2023 te koroner arter rahatsızlığından %10 aldım.
Hipertansiyondan %20 aldım ve hiperlipidemiden %10 aldım....

Ayrıca tip 2 diyabetten %20 ve unipolar depresyondan %20 aldım....

Sgk emeklilik yenileme için kontrol muayenesine gönderecek...O yüzden benim için önemli bir konu....Son duruma göre bana aynı oranları vericekler mi yoksa oranlar düşürüldü ya da değiştirildi mi....Bilgisi tecrübesi olanlar yazabilir mi. Not:hastalık durumum aynı.İyileşme yok....

Tek hastalıktan en az %40 oran almanız lazım ayreten onu alsanız bile ek1 hastalık listesinde o hastalığın görünüyor olması lazım ne yazıkki bu saçma sapan sistemin kurbanı olursun sende

@Hayalciii,

Bu dediğiniz yeni kanuna tabii olanlar için diye biliyorum.ben eski kanundan (vergi indirimden) emekli olmuştum....ve eski kanundan emekli olanların eski kanuna tabi olmaya devam edecekleri söylenmişti burada....

O zaman yaşadın üstat çünkü yeni sistem herkesi mağdur etti perişan inşallah sorunsuz şekilde kontrol muayenesini tamamlar emekliliğe devam edersiniz

@Hayalciii, neden bilgin olmadığı konuda yorum yapıyorsunuz maden vergi indirimi ile süreli yada süresiz emekli olmuş olanlar eski sistemden muayene olup aynı şekilde değerlendirilecek

@Ahmet Günay,
Aynı eski sistem de değerlendirilecek giderken taktik ve eczane ilaç raporlarınızı çıktısımı alıp öyle giderseniz iyi olur

@Ahmet Günay,
Tekrar eski yönetmeliğe göre kontrol muayenesine gireceksin.Raporunu sürekliye cevirmeye bak yoksa tekrar süreli raporda kontrol şehri düşer ssk.Senin hastalıklarında sıkıntılı olan psikiyatri psikiyatri den süreli cıkar genelde raporlar. İlk rapor 1 yıl, ikinci rapor 2 yıl.3 cü rapor 5 yıl. Bu şekilde katlayarak gider.sana tavsiyem hastalıklarından psikiyatri yazdırmadan alacağı oran %40 ın üzerinde cıkıyorsa psikiyatri yi yazdırma sürekliye cevir raporu.Emekli olduğunda aldıgın oran 3 derecedenmi,2 derecemi? KONTROL MUAYENESİNDE ÖRNEGİN İKİNCİ DERECED 3 DERECEYE DÜŞERSE RAPORUN SSK TEKRAR HASTANEYE SEVK EDİYOR BUNUDA İYİ HESAPLAMAN GEREKİR.

@Ahmet Günay,

merhaba Ahmet, lütfen sonucunu ve süreci burada paylaş ki hangi hastane engellilere nasıl davranıyor bilelim

Üst Alt