Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bireysel emeklilik nasıl yapılır?

CORTU

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
133
Arkadaşlar engelliler bireysel emeklilik yatırabilir mi? Aylık kaç lira yatıran varmı şuan acil bilgi verebilir misiniz

Bankaların anlaşmalı olduğu sigorta firmalarından yapabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz bankanın Mobil bankacılık uyglamasını kullanıyorsanız yapabilirsiniz. Gerekli adımları takip ederek (bes hesabı) açabilirsiniz. Engelli olup olmamanız farketmez. Düzenli şekilde para atıp birikim yapabilirisniz.

Engelliler için bi avantajı yok hocam besin engelliler erken emekli olduğundan dolayı tam anlamıyla bes katkısının devlet desteğinden yararlanması için en az 10 yıl ve 56 yaşı beklemek durumunda yani ben mesela 34 yaşında emekli olacağım şuan 31 yaşındayım emekli olduğumda tamamından yararlanamıyor devlet katkısının emekli oldugumda 56 yaşını beklemeniz gerekiyor demişlerdi

@lordert,
56 Yaş tavsiye edilir tam şeklde devlet katıksıını almak için. 3 - 4 Defa bozdum ben. Sadece devlet katkısını alamazsınız o kadar. İlki bes bozumu ile yurt dışına gezmeye gittim ondan sonraki bozumlar borç içindi.

@Alman,

Önemli olanda o hocam zaten yoksa ben 3 sene sonra emekli olacağım devlet katkısının tamamını almadıktan sonra %15 ini alsam ne fayda gider bese attıgım parayla her ay altın alırım daha iyi

@lordert,

Ben bankada çalıştığım için yatırdığım kadar bankada bana yatırıyor brüt maaşın %5'i kadar o da 3206 tl yapıyor. Bankada çalışmasam bende yapmazdım. Kendi açtığım bes hesabında ki fonunu da %100 altın olarak atadım. Altın arttıkça artıyor. Fiziki olarak altın taşıma işini sevmiyorum bende.

yaklaşık 7 -8 senedir bireysek emeklilik için prim ödüyorum. bu işi yapan bankalar bankalar ile görüşün. mesela ben albaraka türk katılım bankasıan her ay 855 TL prim ödüyorum tabiki bu minimum tutar her sene enflasyon oranına göre bu para değişir sabit kalmaz. haa birde şu var az prim ödersen ilerde az prim alırsın çok prim ödersen ilerde çok para alırsın mantık bu ..
10 sene ödersen devlet desteğinin yüzde 65 ini alırsın ama yaşı beklersen baya bir beklemen lazım. engellilere extra bir ayrıcalık yoktur düzenli işi olmayanlar yatırsın bence güzel birşey ilerde size teminat olur.

Üst Alt