Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Birden fazla teşhis ile %42 oranlı raporumla emekli olabilir miyim?
Memuriyet (işe başlama) 2001 ve 5510 değil 5434 sayılı Kanuna tabiyim. Memuriyete girdikten sonra birden fazla hastalıktan %42 oranında süresiz engelli raporu verilmişti. bunun yarısı psikiyatridendi. Raporu yenilemek için heyete girdim, sonuç toplam %56 (bunun 40'ı OKB yani psikiyatri). Ancak bu sefer de süresiz değil 2 yıl süreli vermişler.
SORU: Bu duruma göre emekli olmak istesem olabilir miyim. Yeni değişen kanun benim gibi durumda olan memurları etkiler mi? Şu anki süreli raporuma göre emekli olma hakkım var mı?
Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşım yaparsa sevinirim.
Bu konuya yakın açtığım bir başlık kaynadı gitti. Cevap da veren olmadı. Buraya yazayım bir de.
Memuriyet (işe başlama) 2001 ve 5510 sayılı Kanun değil, 2008 öncesi olduğu için 5434 sayılı Kanuna tabiyim. Memuriyete girdikten sonra birden fazla hastalıktan %42 oranında süresiz engelli raporu verilmişti. bunun yarısı psikiyatridendi (depresyon). Raporu yenilemek için heyete girdim, sonuç toplam %56 (bunun 40'ı OKB oldu yani psikiyatri). Ancak bu sefer de süresiz değil 2 yıl süreli vermişler. Şimdi de raporumu yenilemekle yanlış mı yaptım diye hayıflanıyorum. Neyse.
SORU: Bu duruma göre emekli olmak istesem olabilir miyim. Yeni değişen kanun benim gibi durumda olan memurları etkiler mi? Şu anki süreli raporuma göre emekli olma hakkım var mı? Olursam da tekrar tekrar kontrole çağırırlar mı veya 2 yıl sonra raporum süresize dönebilir mi?
Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşım yaparsa sevinirim.
@Leylek81,
Teşekkürler. "Devlet memurları hariç diye bir kural var" demişsiniz. Bu veya buna yakın bir ifade nerede geçiyor ya da ilgili kanunlarda yer alan maddelerin yorumundan mı çıkarılabiliyor. Bir de mesajda belirttiğim bazı sorular vardı. Yani özetle 42 olan süresiz raporumun oranı her ne kadar 55 e yükselmiş olsa da bu sefer de 2 yıl süreliye çevirmişler. Bunun bir dezavantajı olur mu, emekliliğimin kabul edilme ihtimali var mı, emekli olduğumda ise kontrole gönderiyorlar mı?