Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla rahatsızlığın % 60'ı geçmesiyle malulen emekli olan var mı?

saysaffet

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2-3 veya daha fazla hastalığın oranlarını birleştiripte yüzde 60 oran veya üzeri rapor alıpta malulen emekli olan varmı.ben dahil dikkatimi çekti çoğu forumcu bunu bilmek istiyor.malüliyet cetveli önemli ama uygulamalara yani gerçekleşmiş bilgilere ihtiyacımız var.MESELA ORTOPEDİ 25 İÇ HASTALIKLAR 20 GÖRME BOZUKLUĞU 25 NÖRÖLOJİ 30 GİBİ GİBİ YAZARSAK FAYDALI OLUR DİYORUM.SSK GİRİŞ VE PRİM GÜM SAYISIDA EKLEYEBİLİRSİNİZ. SAYGILAR

Benim 3 grubun toplamından maluliyetim onaylandı fakat, 10 yıl sgk süresi dolmadığı için emeklilik talebim red edildi....

Dalak , 12 parmak , safra kesei, pankreas yokluğu % 50 Pankreas ca
Ortopedi %42
Diabetüs melutüs, tansiyon %28

Dereceler bu şekildeddir.

Songül hanım bilgileriniz için teşekkürler allah şifa versin

Bak buda saçma nedemek malulen emekli olmak için 10 yılı doldurmalı,nerde sosyal devlet anlayışı

Maalesef 5 yılda emeklilik için ağır engelli ( bakıma muhtaçlılık ) arıyor.Dediğiniz gibi saçmalık...Öldükten sonra emekliliği napalımki...

acaba malüllüğü red gelip te dava açıp kazananlar da var mı?örnek teşkil etsin bilgi sahibi olalım diye konuyu güncelliyorum

Maluliyet cetveli'nde bulunan rahatsızlıkları olan ve/fakat rahatsızlığının düzeyi maluliyeti gerektirecek derecede olmayan kişilerin malulen emekli olabilmeleri için yine maluliyet cetveli'nde öngörülen rahatsızlıklardan birden fazlasına sahip olmaları lazım. Ve bu birden fazla hal totalde çalışmalarına olanak vermeyecek düzeyde olmalı. Ancak o zaman sgk toplamda malul olacak düzeyde diye karar veriyor... Yani, bir göz, bir kulak, bir dalak vs. toplamda % 60 olsa bile sgk malulen emekli etmiyor. Daha ileri düzeyde rahatsızlıklar bulunmalı...

by_poverx;

Maalesef ki öyle imiş...Prim derseniz şu an 2203 gündür.Yıla takıldığım için primimi ödeyerek sağlıktan yararlanıyorum...

Üst Alt