Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla hastalıkla emekli olunabilir mi?

iskender2828

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben 62% ile emekli bir bireyim. Eşim de engelli emeklilik için başvursa aşağıdaki hastalıklardan 40% en az alabilirmi? Elinde hastalıklarla ilgili raporları mevcut.

1. Asd ameliyatı oldu. %?
2. Ciddi bel ve boyun fıtıkları. %?
3. Boyunda düzleşme. %?
4. Pangastrit. %?
5. Vertigo. %?
6. Kalp kapakçığında çökme. %?

Lütfen tecrübeli arkadaşlar değerlendirip yazsınlar.

İşler değişti. Artık %40 alsa bile çoklu hastalıkla emekli olması çok güç. Hele bu hastalıklarla imkansıza yakın

Selamlar. Benim boyum 117. Ellerim ufak bacaklarım kısa. Yürürken yoruluyorum dinlenmem lazım sürekli. Ayakta fazla kalamıyorum artık. 7100 sgk var. Beni bile emekli etmediler. Herşeyi karşılıyorum ama olamadım. Artık vicdansız bir yönetim var. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ot bot bitti sıra bizlere geldi. Ne diimki içimi dökeyim dedim 🤬🤬🤬🤬 size çok geçmiş olsun umarım istediğiniz olur.

@turancen,

Büyük geçmiş olsun. Yönetmelik size yüzde kaç rapor verıyor?

@iskender2828,
Artık birden fazla hastalık diye bir şey yok enyüksek hangisi ise o bölüme başvuru yapıp o rahatsızlıktan rapor alıp ancak o şekilde emekli olabilirsiniz

önceden çoklu hastalıklarla ssk pirimin 1800 gün ile emekli olunabiliyordu şimdi tek hastalıktan en z % 60 ve üzeri iş kaybı oranı olması şartı geldi bende 40 adet hastalık var ben olamadım malülen ankara red verdi

Tüm cevaplar için teşekkür ederim. Bu durumda sizce eşimde bulunan hangi hastalık için başvuralım ki en az 60% engel oranı alabilelim? Hiç mi şansı yok bu hastalıklarla?

@iskender2828,
Olamaz...

Kalp ile alakalı olanlarda ef değeri önemli. Eğer yüzde 30 altı ise emekli olabilir. Diğerlerinden sanırım Zaten alamaz...

Üst Alt