Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla hastalık nedeniyle emekliyim. Kontrol muayenesinde durumum ne olur?

Nihat12

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhaba, benzer konular var çoğuna göz attım ancak kendi durumuma göre öğrenmek istediklerim var.
Kalp krizi sonucu 1 stentim var
Tip 2 diyabetim var
Bunlar ile heyete girip 1 yıl süreli %50 engelli raporu alıp vergi indirimi ile 2024 Aralık ayında emekli oldum. Ve yakında kontrolüm var.
Kardiyoloji den %30
Tip 2 diyabet ten %20
hiperlipidemi den %10
Ve balthazard sonucu %50 almıştım.
3-4 ay da bir düzenli olarak kontrollere gidiyorum. Bu süre zarfında diyabetim arttı ve yakın zamanda insülin kullanmaya başladım raporlu olarak tabi.
Ancak yine yakın zamanda kalp için kontrole gittiğimde doktor durumumun çok iyi olduğunu ef değerimin de normal olduğunu söyledi (sormama rağmen net rakamı söylemedi)
Yakında kontrol muayenesine gireceğim için bilgili arkadaşlarımıza sormak istedim, mevcut sağlık verilerim ile sizce raporum devam eder mi? Emekliliği kaybetmek istemem çünkü. Teşekkür ederim.

Tip 2 diyabet ve hiperlipidemi den yine aynı oranı alır gibisin ama bu ikisi engelli raporu (yüzde 40) için yeterli olmaz. Emeklilik iptal olur.
Mutlaka kardiyoloji oran vermeli.

@cdj,
Cevap için teşekkür ederim. İlk raporumu aldığımda da kalbimde bir Hasar olmadığını söylemişti doktor, buna rağmen sanırım kalp krizi geçirdiğimden ve de Stent bulundugundan oran vermiş olabilir. Kriz ve Stent oran için etken değil mi? Sadece EF ye mi bakıyorlar. Sonuçta sürekli olarak betabloker ve kan inceltici ilaç kullanmam gerekiyor. Ayrıca diyabet problemim de ilerledi ve insülin kullanır hale geldim, bu da puan için bir etken olabilir mi?

@Nihat12,
Kalpten yine oran alırsın. Kalp krizini ve stenti göz önünde bulundururlar. Ef 60 üzeri değilse muhtemelen yine yüzde 30 verilir. Tabi bildiğim bir konu değil. Sadece tahmin yürütüyorum. Kapak hastalıklarında gözönüne alıyorlar çünkü...

Sağolun arkadaşlar, yeterli oranı verirler diye umuyorum. Bir de arkadaşlar kontrol esnasında doktorlardan ve ya kuruldan raporun sürekli olmasını isteyebilir miyim. Tabi ki kanaat onların ama talepte bulunabilir miyim acaba

Üst Alt