Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birçok hastalığım var. Engelli raporu almalı mıyım?

Ekinm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar . Öncelikle raporu indirimli haklardan yararlanmak için kullanmak adına almayı düşünüyorum . Sizlere rahatsızlıklarımı yazayım olur bu rapor derseniz kurul gideceğim .
#Kalçamda çocukluktan parçalı kırık var eğri bitmiş ve oturmada sorun yaşıyorum defalarca gittim doktora ama çaresi yok dedi
# mitral kapakta açıklık ve daralma var çok ileri değil ama iğne kullanmam gerekiyor

#Servikal lordozda düzleşme ve C4-5,C5-6 düzeylerinde bulgingler var

# 2 yıldır astım hastasıyım ileri düzey değil ama raporlu ilaçlarım var .
# vertigo hastasıyım ama raporlu değil
# göz kuruluğu
Sizce bu rahatsızlıklar engelli raporu için yeterli olur mu ?

@Ekinm,

Mesela.. biraz daha bilgi verebilirmisiniz?
ÖTV muafiyeti mi? Engelli raporu ve haklarımı?

@OğuzHan112,

ÖTV için sanırım aksam değişikliği şartı var . Arkadaşım buna gerek yok dedi ama sizin bilginiz var ise öğrenmek isterim . Haziranda araba almayı düşünüyorum indirim hakkım oluyorsa düşünebilirim . Engelli raporu alabiliyorsam ne gibi avantajları var onları da tam net bilmiyorum aslında

Anladığım kadar araç almak için rapor almak istiyorsunuz?Ortopedik engelli sayılır mısınız onu sizi muayene eden hekim ve heyet değerlendirecek.

Diğer şikayetlerinize bakılırsa ÖTV muafiyeti alamazsınız.

@Ekinm,

@OğuzHan112,

Kalçada ki kırık için ortopedik engel verilir ama yüzde kaç verilir bilmiyorum . Yalnız yüzdelik engelden ziyade araçta aksam değişikliği şartı yok mu ÖTV indirimi için ? Birde bütün engelleri sayarsak %40 üzeri verilir mi sizce normal engel oranı?

Üst Alt