Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biraz güven eksikliği ve belki biraz da takıntım nedeniyle araba sürmekte tereddüt yaşıyorum!?

Konular
57
Reaksiyonlar
23
merhaba,

konu: ehliyet ve akan trafikte normal sürüş

arkadaşlar B ehliyetim var ve henüz sadece 1 yıl 4 ay kadar zaman geçmiş üzerinden. Trfaiğe çıkamıyorum ve bana kalırsa bu sadece ve hatta tamamen psikolojik. Zaten ehliyet almışım, bu demek oluyorki sınavı geçmişim üstelik adamlar bana güvenmiş ki ehliyet vermiş. neyse.

konu şu galiba kendi kendime halen (muhtemelen de kendi kendime oluştırduğum küçük bir takıntı yüzünden ama emin değilim tabi anlatıyorum: ) trafiğe çıkacak kadar pişmediğimi söylüyor uzun yıllardır araba süren yakınım.

ve bence bunun nedeni benim. şöyle ki şunları düşünerek böyle bir engel oluşturmuşum kendi kendime : trafik ehliyet ile ilgili bilgileri okduğumda (ehliyetimde halen 1 yılda bir sağlıkkontrolu kısıtı var) bende eğer trafikte ilk 2 yıl boyunca aday sürücü olduğum için kaza yapmamam ve kayda değer bir hata da yapmamam gerektiğinden (misal 3 kez kırmızı ışıkta geçmemem gerekli yoksa ehliyetim iptal olabilir)

böyle birşeyi de istemediğim için bende bilerek muhtemelen kendi kendime engel oluyorum. zaten yeterince özgür hissetmediğimde hemen birçok şey berbat oluyor.

yani özetle ya böyle bir takıntı oluşturdum yada biraz temkinliyim.

ehliyeti biraz zorlanarak aldığım için ona gözüm gibi bakmak istiyorum adeta. ki o da ksııtlı. yılda bir sağlık kontrolu var.

hatta bilerek pek ciddi bi şekilde öğrenmeye istekli değilmişim gibi bir izlenim dahi uyandırdım galiba , amacım 2 yıl geçsin aday sürücülüğüm kalksın. amaç bu.

sonrasında haldır haldır sadıracağım arabaya galiba.

ama şuan nedense evin çevresinde dahi binemiyorum adeta. tırsıyorum biraz da (fakat demek istediğim bu tırsma olayı benden anlattığım nedenden kaynaklı biraz da bilinli yapıldığı).

düşüncemde hatalı mıyım sizce?

bir iki rica: başlığa yazanlardan aktif araç süren ve trafik bilgisi olan üyeler belirtirlerse sevinirim.
eğer sizin de psikiyatri tedavi geçmişiniz var ise ve aktif araç kullanıyorsanız bunu da belirstirseniz galiba 2 kat sevinirim :)

MERHABA; SİTEDE SORUNLAR VAR SANIRIM: ÜSTTE YAZIM İMLA HATALARI VAR BOLCA VE BUNLARI GİDEREMİYORUM: BAZI EKLENTİLER BUTONLAR ÇALIŞMIYOR ÇÜNKÜ DÜZGÜN:

@kar&yağmur, merhaba acemi olduğunu düşünüyorsun ,çünkü kendine güvenin yok.oysa ki yeterli olmasan o ehliyeti sana vermezler.ayrica sureceksin ki kendine güvenin gelsin.elbette hata da yapabilirsin ama hata yapmadan da ogrenemezsin.kendine güven ve telkin ver.Once mahalle aralarında kullan ,park etmeyi ve rampada arabayı kaldırmayı iyice öğren,gerisi geliyor.kendine güven,basaracaksin..hee birde aynalara hep bak..

Yaziminizdan mukemmeliyetci olduğunuzu ve ince düşünen bir insan olduğunuzu çıkardım.keske herkes sizin gibi ince dusunse,lakin devir o devir değil. Güçlü ve umarsız olanlar daha çok kazanıyor su hayatta.Mesala ben otomobil ehliyetim olmasına rağmen 2 yıl motor kullandım İstanbul trafiğinde.Cilginca kullandım ,bipolar atak geçirince ailem aldı elimden motoru,hiç eğitim almadım direk bindim ve gezdim.demek istediğim biraz cesaret ve umarsız olmak lazım.unutmayin güç sizsiniz..

yazıp yazıp bir kısmını kaldırdım. onun yerine şunları yazayım dedim. bunu da oku sen de gülümse değerli insan.

arabam var ki . zaten yokuşta araba kaldırmayı biliyorum. çok kez de kaldırdım hatta akan trafikte. park etmeyi de az çok biliyorum bence çok sorun değil yani. yani demek istediğim dubalar olmadan da park edebilirim bence.

zaten arabam da düşman çatlatır cinsten o zaman karar alıyorum ve diyorumki. ben şimdi proje okullarına başvurdum çünkü okulumdak müdür beniimle anlaşamıyor (valla suç bence bende değil çünkü ben hemen herkesle anlaşıyorum) neyse. proje okullarına başvurdum atama sonuçları açıklansın dediğim gibi haldır haldır.. :)

hocam ,hep acemilerin kaza yaptığını sanarız ama aslında olay öyle değil. deneyimli dediğimiz insanlar acemilerden daha çok kazaya karışır. hafif diken üzerinde olarak araç kullanmak bence daha iyi. kontrol tamamen sizde olur sağı solu kontrol eder aynaları aktif kullanırsınız.müsait zamanlarda geniş yollarda pratik yapın. Rampada araç kaldırmayı öğrenin.trafikte sinyal lambalarını takip edin. zaten bir süre sonra alışkanlık olacak ama her zaman acemi oldugunuzu düşünün, dikkatinizi bırakmayın salmayın yani kendinizi. içinizde hep o ateş olsun. bazen pimpirikli olmak iyidir

@kar&yağmur, haftada bir anneme gidiyorum.2017 den beri araç kullanıyorum. şehirler arası da kullanıyorum. ama kendimi olmuş bir sürücü olarak görmüyorum. hep diken üstünde hissediyorum. ama bu duygu beni temkinli yapıyor.Allah kaza beladan korusun. İlla kaza olacaksa da sadece mala gelsin.

@çılgın bipolar,

amin.Allah yolumuzu açık etsin ve bizi sevdiği abdlerden kılsın. amin amin amin.
Ah bir de annemi onun istediği heryere götürüp getirebilsem.
bazen korkuyorum anneme birşeyolur diye. uzun yıllar yalnız yaşadım. yani zaten annemden ayrıyım. ama uzakta da olsa onun iyi olduğunu bilmek bana çok ama çok keyif veriyordu.
son zamanlar biraz hasta gibi. Siz de duada annemi zikrederseniz (Allah şifa versin) memnun olurum.

Allah razı olsun. amin.

Merhaba

Durumunu anlıyorum; ehliyet almış olman önemli bir adım. Kendini hazır hissetmemen normal, ancak psikolojik engeller bazen zorlayıcı olabilir. Kısa sürüşlerle başlayarak kendine güvenini artırabilirsin. Aday sürücü kısıtlaması nedeniyle kendine baskı yapma, zamanla kaygıların azalabilir. Belki profesyonel bir eğitmenle çalışmak faydalı olabilir. Unutma, herkesin öğrenme süreci farklıdır.

Kendine iyi bak

Üst Alt