Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir işle uğraşırken sürekli aynı düşüncenin akması!?

Konular
28
Reaksiyonlar
29
Akıl sağlığımı kökten kaybetmek üzereyim... Ya ruminasyon, ya obsesyon, ya kaygı, ya da bilmem ne. Ne yapabilirim? Günde 800mg Clonex ve Lustral 200 alıyorum. Lustral mi işe yaramıyor acaba? Deneyimli arkadaşlar varsa, yazarsa sevinirim...

@Ahmet T,
Hocam Terminator gibi vücudum var, ne versen kesmiyor. Klozapin 900 içiyordum, kanımda 1000mg çıktı, 800e düştü doktorum. Max doz kullanıyorum diyebiliriz. Ne yapabilirim sizce?

ben 600 mg alıyordum karaciğerde yağlanma oldu 500 mg e düşürdü doktor

@Boşasaymayirmibirharf,

Hocam anlatması biraz zor, şöyleki, mesela telefonumu kullanırken, aklıma sürekli belirli bir düşünce akıyor, hep aynı düşünce, tam tarif edemiyorum, ama telefonumu ve bilgisayarımı kullanamıyorum bu yüzden. Bu çağda telefon kullanamamak çok kötü bir şey...

İlaç kullanımı deneme yanılma yöntemine bağlıdır, doğru ilacı bulana kadar maalesef deneme yapmak lazım fakat Dr kontrolünde kimsenin demesiyle olmaz. Akıl sağlığını destekleyici en iyi çözüm spor

OKB nedir :

Seninki Obsesif Kompulsif Bozukluğa benziyor.

Psikologların tavsiyesi ise ;
Bir işle meşgul ol.
Aklına gelen ( cinsel, dinsel, geçmiş olaylar ) vb her ne düşünce ise o düşünceyi önemseme. Bırak aklına gelsin. Sen işinle meşgul olurken o düşünce gidecektir.

Bunun yanında okb ye iyi gelen ilaçlar kullanabilirsin. Doktoruna anlat o sana iyi gelen ilacı yazacaktır.

Tekrarlayıcı, Rahatsız Edici Düşüncelerle Nasıl Başa Çıkılır?​

Neden Aklıma Hep Kötü Düşünceler Geliyor? Bu Düşüncelerle Nasıl Baş Edebilirim? | Dr. İbrahim Bilgen​

Geçmiş olsun.

Okb li birinin algısı bozulmuştur.

Telefonun klavyesinde e harfina basarsın r yazar . Ama okb lerde öyle değildir. E ya basarsın t çıkar. Bozuktur. Düzeltmek için ilaç vs kısmen faydalı olabilir ama asla çare değildir.

@halistaşdeviren,

Çalışırken yaptığın işle alakalı oluyor mu ? Örneğin kalite kontrolcüsün diyelim. Defalarca kontrol etme , tekrar tekrar sayma vs.

Üst Alt