Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm görmüyor. Engelli raporu alabilir miyim?

kaanesb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar benim bir gozum dogustan yetersiz ve iyilesme durumu yok.
Ben engelli raporu almak istiyorum fakat nasil bir yol izlemeliyim ?
Hangi hastaneye gitmeliyom, direk olarak hastaneye gitsem bana yardimci olurlarmi ? Yardimci olursaniz sevinirim..
Birde ekpss sinavi icin pek bir bilgi bulamadim, ne zaman basvuru yapilicak vs.

merhaba,
Yakınınızda bulunan herhangi bir devlet hastanesine gidebilirsiniz. Hastanede bulunan heyet kuruluna başvurunuzu yaparsanız sizi oradan yönlendirirler.
Geçmiş olsun iyi günler diliyorum.

kardeşim ,Allah şifa versin, fakat tek göze % 32 veriliyor diye biliyorum, engellik alt sınırı % 40 dır.

Son düzenleme:
kaanesb

Engelli statüsünde sayılacak oranda rapor alamazsınız. Boşuna uğraşmayın

Başka bir sağlık sorunumuz varsa ve gözünüzün girmesi yoksa rapor oranımız yükselir.En yüksek oran tek göze %32 hiç görme yoksa gözlükleri giren göz alamaz.

Fakat nefes darlığım,bel fıtığım astımım var. Bunlarda bana etki gösterebilir diye umut ediyorum ?

Çok sağolun arkadaşlar teseükkür ederim yorumlarınız için

Size en yakın iş ve işçi bulma kuruma gidin ve engelli olarak işe girmek istediğinizi belirtin kurum sizin belirleyeceğiniz bir devlet hastanesine sevkinizi yapar hastanelere bu şekilde sevk alarak giderseniz hiç bir ücret ödemeden sağlık kurullu raporunuzu almış olursunuz geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun. Tek göz tamamen görmüyor diyelim 32, Bel fıtığı genellikle puan verilmiyor (çok ağır belirtiler yoksa), Astım SFT sonucu önemli hafifse 10, orta şiddetli 20, şiddetli 40 puan oluyor. Astım derecenizin SFT testindeki sonucuna göre doktor yorumlayacak. Önce göğüs hastalıkları polikliniğine başvurun muayene olun oran kaç alabileceğinizi sorun. Çünkü gözden 32 alsanız bile astım hafifse 10 puan alır 39 ile üzülürsünüz. Şimdiden kolay gelsin.

Üst Alt