Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir engelli 15 yıl 3600 günden emekli olabilir mi?

serdar859

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar. MADDESİ var mı

15 yıl 3600 günden emekli olabilir miyim 2/3 oranı yüzde kaça tekabül ediyor

Arkadaşım malüllük ile engelli emekliliği ayrı şeyler!

2/3 dediğiniz şey malülen emeklilik için geçerli. Yani bir kişi çalışma becerisinin 2/3'ünü yitirirse malülen emekli olabilir.

Engelli emekliliği ise farklı bir şey. %40 veya üstü engeli olanlar 15 yıl ve 3600 gün tamamladıktan sonra başka şart aranmadan ERKEN emekli olabilirler. Bu bildiğiniz emeklilik ama %40 veya üstü engel oranınız olması gerekiyor.

15 sene calıştıktan sonra emekli oluyorsun cok güzel

Dünya sıtandartlarına göre bir diyaliz hastasının ömru
30 yaş ila 40 yaş arasındaysa hasta yaşam süresi 7 ila 11 yıl
oda başka bir hastalıgı yoksa vucudu saglıklıysa
en fazla 11 sene yaşıyor

dünyada diyalize giren bir insanın yaşam sınırı belliyse
dünya tıp bilimi bu insanlara bir yaşam sınırı belirlemişse

11 sene yaşam ve ölum arasında bag kurmuş
bir insanı nasıl calış seni ölmezsen 15 sene sonra emekli ederiz diyolar ?

cevren olucak yada paran olucak SGK'ya dava acıcaksın
bunun hesabını sorucaksın

serdar859
MeTePe ye katılıyorum.sizin dediğiniz malülen emeklilik içindir. Yanlız bir konuda yanlış yazmış. engelli erken emekliliğinde her %40 ve üzeri rapor alan 15 yıl 3600 gün ile emekli olamaz. yıl ve prim şartı; ilk sigortalı olunan gün ve engel oranına göre değişir.sadece %80 ve üzeri raporu olanlar yıl ve prim şartına takılmadan 15 yıl 3600 gün ile emekli olurlar.örneğin 1993 sigorta girişli %40 oranlı rapor sahibi 16 yıl 3760 güne tabidir.

2008_oncesi.PNG

Malülen emeklilik 1800 günden

Ben bileatreal al exremite iki taraflı palıo sekeli iki taraflı yürüyüş bozukluğu iki taraflı destek gerektirir teşhisle işe başladım 2800 gün sonra işi bıraktım bırakırken de depresif epizodlar diğer teşhisi konuldu yani hem bedensel engelliyim hemde psikiyastri rahatsızlığım var sürekli düşünüyorum takılıyorum ve arkadaşlar bn malülen 1800 günden emekli olabilir miyim

Malulen emeklilik için buradaki arkadaşlar ve hastane doktorları dahi karar veremez, bağlı bulundunuz SGK ya maluliyet için başvuru yapınız, alacağınız raporu SGK kabul ederse malulen emekli olursunuz

Ben 1800 gün (5 yıl yapıyor) prim ödedim ve emekli oldum. 15 yıl 5 yıl 10 yıl gibi hiç bir şart olmadan. (Raporumda ağır engelli işaretli)

arkadaşlar psikiyastrim hastalığım olmasa zaten çalışıyorum dum vede çalışırım ve bedensel engelliyim yüzde 40 bunun üstüne psikiyastrik rahatsızlığım eklendi bu rahatsızlıkta sürekli düşünüyorum ve bana derlerseki bu rahatsızlık beyin kanaması yapmaz beklerim önemli değil ama sürekli düşündüğüm için ilaç içsemde nereye kadar olur muyum ondan sordum ...

iki elin kaybı ayağın 1/3 yok olması iki göxzün kör olması gibi nedenlerden ssk emekli ediyor beni eder mi bilen bi arkadaşlar yardımcı olsun

serdar859

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emeklilik için tek bir hastalıktan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olması gerek. Aksi halde yukarıda arkadaşların dediği gibi erken Yaşlılık emekliliği şartları geçerlidir.

"01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar "

maddesinden emekli olabilir miyim
depresif epizotlar psikiyastri birde bedensel engelliyim

serdar859

Erken Yaşlılık emekliliği açısından yukarıda Özgür'ün yazdığı şartlara tabisiniz. Kafanızı karıştırmayın...

Malülen emeklilikte m harfinin anlamı nedir ismim yazıyır karşısında m harfi

epilepsi hastasiyim 87sskgirişlim 3850 gunden emekli olabilirmiyim yaş 50 gunsayim eksiktir normade yasdan oluyorum

Diyaliz hastasının yaşam sınırı falan yok kim diyor onu. Ben de diyaliz hastasıyım. 30-40 yıl giren insanda biliyorum. Saçmalamayın. Ama emeklilik konusunda haklısınız. Bende haftada 3 gün diyalize gidiyorum. Gel de çalış, en az 10 yıl içinde 1800 gün doldur emekli yapalım diyorlar. Nasıl çalışmamızı bekliyorlar anlamıyorum.

Üst Alt