Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir defaya mahsus tayin hakkı ne kadar sürede sonuçlanır?

gaye elif

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben Sağlık Bakanlığına ekpss ile psikolog olarak atandım ve engelli arkadaşların 1 kerelik yararlanma hakkı olan (ağır engelli olduğunu belgelemesi ile) ikametine nakil aldırma durumu için 04.10.2018 tarihinde dilekçemi çalıştığım kuruma verdim .

Dilekçe şuanda yükseköğrenimli atama birimindeymiş. Ancak tüm aramalarıma rağmen Ankara ya ulaşamadım ve Bilgi alamadım. Bu dilekçe ne kadar zamanda sonuçlanır bilen var mı ? En geç 30 gün içinde cevap yazılması gerektiğini biliyorum ancak kimi 4-5 Aydan bahsetiyor. Bilen arkadaşlar ya da yararlanan arkadaşlar acil olarak beni de bilgilendirirse çok sevinirim

Kuruma dilekçenizi verirsiniz kurum onayladıktan sonra il sağlık müdürlüğüne gider. İl sağlık müdürü imzaladığı anda tayininiz gerçekleşir. Normalde bu kadar uzun olmaz. Bakanlığın pek işi olmaz. İl sağlık müdürlüğü kamu hastaneleri veya halk sağlığı hangi kurumda çalışıyorsanız onların halledeceği bir durum bu.

Ben bi hafta gibi bir sürede halletmiştim. Ama herşeyi elden takip ettim. Önce çalıştığım hastanede dilekçemi verip onaylattım ardından eski adı kamu hastaneleri genel sekreteliğine gidip genel sekretere elden imzalattım. Evrağı alıp tayin olmak istediğim ilin genel sekreterliğine elden teslim ettim. Normalde 2 günlük iş ama Genel sekreteri 1 hafta boyunca imza için bekledim. İmzadan sonra direk gelip başladım.

Şuan 13 gün oldu , Ankara’ya gideli 10 gün falan oldu .. il sağlık en son aşama diye biliyorum. Komisyon toplanıp imzadan çıkacakmış falan .. ne kadar beklemeliyim acaba .. 1 haftada keşke olsa ama 15 gün oldu bir şey Yok ortada.. bakanlıktan çıktıkta sonra gitmek istediğim yerin il sağlığına gidecek sanırım .. ne kadar zamanda sonuçlanır sizce ?

Bakanlık onaylarsa ÇKYS'ye isminiz düşer. Şuanda yapmanız gereken zimmetten arada kontrol etmek. En kesin bu şekilde öğrenirsiniz. Bende bu kadar bekletmediler ama dediğim gibi her şeyi elden takip ettim. Bakanlıkla hiç işim olmadı. İki ilin Kamu Hastaneleri Genel müdürlükleri ile muhatap oldum.

ÇKYS ye düştükten sonra ne kadar zamanda bekleniyor?

ÇKYS'ye düştükten sonra 15 günlük mehil müddeti olur. Yani 15 gün içinde atandığınız kurumda ÇKYS'den başlangıcınızın yapılması gerekiyor.

Üst Alt