Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolarım. Hastaneye yattım. Bana mavi değil kırmızı bileklik taktılar. Neden?

Yeni olduğun için olabilir mi? Daha bir gözlem altında tutmak istemiş olabilirler.

Ben de ameliyat olurken yumurta alerjim var dediğim de sarı bileklik takılmıştı. Herkeste Beyaz varken bende sarı vardı. Kırmızı güzel renk hem. Sorun nedir?

@gannicus,

Bu tehlikeli buna kırmızı takalım personel de görünce anlasın gibi geldi.

:):unsure: Böyle bileklikleri genelde yazlık otellerde takarlar

3 tane Kaburgam kırılmış kayıt yapan memur sorunca bipolarım demiştim. İşini bırakıp direk acil doktorunun yanına götürmüştü telaşlı bir şekilde.

Ambulans cağırdığımda eşim bipolar deyince arkada başka bir arabayla güvenlik görevlisi de gelmiş. Eşim görmüş başka bir zaman.

@gannicus,
Ama onlar bunu bilmiyor olabilir.

Tehlikeli olmadığımı ben biliyorum, onlar bilmiyor olabilir.

Tehlikeli olup olmadığına ancak sen karar verirsin. Onlar kim!

Alerji geldi benim aklıma ilk okuduğumda. Alerjisi olanlara farklı renk takıyorlar.

Şöyle bir bilgi buldum.

Hasta yatışlarında dört ayrı renkte kimlik bilekliği kullanılır Renkli bileklik uygulamasında;
• Normal hastalar için BEYAZ renkli kimlik bilekliği
• Alerjik hastalar için KIRMIZI renkli kimlik bilekliği
• Doğum sonrasında erkek bebeklere MAVİ renkli kimlik bilekliği
• Doğum sonrasında kız bebeklere PEMBE renkli kimlik .

Şimdi yazıyordum..sözü ağzımdan aldın değimi gibi oldu🙂

Kırmızı bileklik ilaç veya herhangi başka bir şeye alerjisinin olduğunu ifade eder.. başka anlamlarda ifade ediyor kurumlarda değişiyor bu.. genel olarak ilaç alerjisi olanlara takılır.

Diyelim ki tehlikeli sin onlar korksun sen rahat ol ama sanmam eh niye taktılar diye düşünme geçer ama bi dönem olduğum ilde olağanüstü hal vardı heryerde akrep geziyordu insan ister istemez kendini suçlu sanıyor alacak lar içeri diyor seninde o şekil bişey sende sor söyle bana taktığınız nedir hastaneyi ara veya sağlık bakanlığını

@osmangazi, hocam en kötüyü düşünerek moralini bozma hemen. Renklere göre kategorilendirmişlerdir. Yemek olabilir hastalık farklılıkları olabilir vsvs moralini düşürüp gardını indirme. Çok geçmiş olsun

Antibiyotikten bogazım şişmişti . 1 defa söyledigimde banada üzerine yazarak takmışlardı. Sarı yada beyaz olabilir. Aklıma gelmedi sormak yani ben normal karşılamıştim renk olayını şimdi burada okuyunca aklıma geldi.

Üst Alt