Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve auralı migren..?

osmangazi

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
350
Auralı migrenim vardı, çocukken çok atak geçirirdim. Önce görüntü kapanırdı yavaşça, işittik lerimi anlamlandıramaz, vücudum uyuşurdu. Bebek gibi olurdum sonra şiddetli bir baş ağrısı ile yavaş yavaş kendime gelirdim. Tüm bunlar yaklaşık 10 12 saat sürerdi.
En son sanırım 2017 de oldu.
Normal migren için de ilaç kullanıyorum.
@OğuzHan112

Başka auralı migreni olanı görmedim, bu hastalığı olan var mı?

Auralı migrenim vardı, çocukken çok atak geçirirdim
Çocukken demişsin,peki o dönemlerde ASD yani (Atriyal septal defekt) halk arasındaki kalbinde delik var derler..eko ile bakmışlar mı,bilgin varmı?

Doğuşatan ASD bazı olgularda 12-13 yaşlarına kadar düzelebilir veya opere edilmesi gerekir.

Bunu neden anlattım,Auralı migren ASD ile ilişkisi vardır, olguların %30-40 asd ile ilişkilidir.

@osmangazi,

@OğuzHan112,
Çocukluğumda bir çok hastalığım vardı, ateşimi ilçede düşüremez ler her sene vilayete giderdik hersene bir kaç defa yatardım. Safra kesesinde taş, bronşit gibi ama hiç kalbimin delik olduğu söylenmedi. Auralı migren için bir doktora gitmiştik o da normal göründüğünü belirtilerin geçtikten sonra değil belirtiler olduğunda bana getirin demişti. Yıllar sonra bir nöroloji uzmanına gittiğimde internette doktora sor sitelerinde auralı migren teşhisini aldığımı söyledim o da teyit etti Mr verdi ama gitmedim uzun zaman sonra olacağından.

Üst Alt