Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar rapor oranı nedir? Raporumu işverene vermezsem bu sorun olur mu?

Baybipo

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bipolar (iki uçlu duygu durum bozukluğu)ndan raporu olan varmı acaba? rapor oranları nedir? Raporu surelimi yoksa sürekli olarak mı veriyorlar? Rapor almayı düşünüyorum ama özel sektörde sıkıntıya girerim diye düşünüyorum rapor alıp bunu kullanmadan emeklilik dolana kadar olurmu acaba yada işverenim sağlık raporunu gizlemem sebebiyle iş aktimi fesheder mı?

A- Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğu ve Bedensel Hastalıklara Bağlı Ruhsal Bozukluklar (organik hallusinozis, organik duygudurum bozukluğu -manik, depresif karışık ve bipolar tiplerini içerir-, organik sanrılı bozukluk, organik bunaltı bozukluğu)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 60
Baybipo yukarıdaki tablodan oran verilir, çoğunlukla süreli oluyor psikiyatrik rahatsızlıklardan alınan raporlar ama kesin bir şey de söylemek mümkün değil, iş hayatınızda problem çıkarmaz.

ssk'dan emekli olacaksanız bu durumda vergi dairesine başvurmanız ve vergi indirimi almanız gerekir eğer 1 Ekim 2008'den önce sigorta girişiniz varsa,
bu tarihten sonra sigorta girişi olanların şimdiden rapor vs. alması etki etmiyor. emeklilik zamanında rapor sevkle alınıyor.

KKELEBEKK teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için 2004 sigorta girişim var ben şimdi bipolardan rapor alıp süreliden sürekli ye dönene kadar zaten erken emeklilik yılın dolar rapor sürekli ye çevrildikten sonra vergi indirimi alıp emekli olurum diye hesap yapıyorum işte bu arada işverenden raporu gizlemiş olucam benim için hukuki bir risk var mı?

Üst Alt