Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar için rapor almak mantıklı mı?

dgcnn

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
124
Selamlar değerli abilerim ve kardeşlerim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere aklıma takılan bir sürü soru var. Haziran da engelli raporu almak için başvurdum, o raporu bir sene yani devlet hastanesinde takibimi yaptırmamı söylediler. Bunu almamdaki amaç sadece kontenjanlardan faydalanmak istemem. Yani canımı sıkan bazı doktorlar ezber mi yaptılar bilmiyorum saçma salak konuşuyorlar. Zihnim aşırı bulanık ve ruhsuz gibi dolanıyorum. Artık tepki bile verebilecek halim kalmadı. Yani yıllardır eve kapanıyorum şu hastalıkla baş edemediğim için. Sizce almaya gerek var mı ne gibi işlerde görev alabilirim? Kpss için almaya değer mi?

ekpss de kendine güveniyorsan rahat 90 üstü alırım diyorsan alman mantıklı. ama kpssden pek ümitli değilsen özel sektörün hali ortada,sağlam diye tabir ettiğimiz adamlar iş bulurken zorlanırken engelli hele psikolojik engelli birisine ön yargı çok daha fazla olacaktır. burada bazen yazıyorlar mesela onları da okuyabilirsin. artıları eksiler düşün ona göre planını yap. ama ekpss ye 1 yılını feda edersen alınmayacak puan değil bence yapabilirsin

bu ekpss diğer normal lisans önlisans kpss sine göre çok daha kolay herhalde

Kolay da. Tarih coğrafya yine aynı seviyede. Ezber bilgiler sonuçta. Zaten ben matematikten full çektim tarihten baya yanlış çıktı

@Emrekvk, ben yapamıyorum oturup ezber çalışamadım çok sıkıldım. 73 puan aldım lise düzeyi o puanla atanmak imkansız. Şöyle 6 ay düzenli çalışabilsek tarihe coğrafyaya 90 alırım aslında ama o motivasyonum yok maalesef. Şimdilik engelli maaşıyla devam

@Tyler D.,

Aynı durum ben de devam ediyor. Keşke motivasyonumuz olsa

@Ben_Claudius,
Teşekkür ederim, motivasyon eksikliğim olmasa çalışıp herşeyi yapacağıma inanıyorum. Fakat bizim ilaçlar zihin bulanıklığı yapıyor. Normalde biraz daha odaklanabilsem normal kpss den iyi puan yaparım ama o da yok. Özel sektörün acıması yok dediğiniz gibi. Adamlar iflahımı kuruttu. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur

Merhaba abilerim ablalarım kardeşlerim. Geçen gün devlet hastanesine gittim. Doktor benim bipolar olmadığımı söyledi. Öyle olduğunu düşünmüyoruz falan diye bol bol saçmaladı. Benim de çok umrumda değil herifin önünde ekt olduğum ve acilde intihar ettiğim görüldüğü halde hatta harcadığım para haddi hesabı yokken böyle saçma karar verdi. annem sürekli baskı yapıyor al diye. Açıkçası o heriflerle uğraşmak istemiyorum. Benim bu raporu almam ne fayda sağlıyor? Lütfen konuyu başka yere taşımayın acil cevaba ihtiyacım var.

Bipolar bozukluk özellikle mani döneminde çok para harcama görülüyor,belki bir miktar para alır onu harcar diye düşünmüş olabilir.

Diğer taraftan hekimler bipolar değilsin demiş? Size baskı yapan anneye bir sor istersen al demeyle alınabilen bir şeymi bu rapor?

@dgcnn,

@OğuzHan112,

Abi 2 trilyondan fazla para harcadım. Eve banka kağıtları geliyor sürekli. Kafaya takmış yine bilmiyorum. Demeleri umrumda değil de, galiba beni tımarhaneye tıkma derdinde.

Çok para harcayan bir insana illaki bipolar tanısı koyulmaz, kesin tanı bipolar bozukluk olan hastalar evet özellikle mani döneminde çok para harcama durumları olur.

Düzenli tedavin var mı, tedavi geçmişine baktığında hangi tanılar koyulmuş bilgin var mı?

@dgcnn,

@dgcnn,

İntihar olduğu için direk depresyona girer.Yani tanısız değilsiniz.Bir kere bu tarz tanı alınca kolay düzelmiyor tanının zararları.İş imkanı olarak ekpss var.Lise nerdeyse full yapmanı istiyor.Önlisans ve lisans puanları daha düşük.
Rapor alırsanız baba veya anne maaşının bir kısmını ölürlerse alabilirsiniz.Rapor da araç gerekli cümlesi olursa yüzde doksan olmadan araba alabilirsiniz.Emeklilik 15 sene de geçerli oluyor.

@OğuzHan112,
Oğuzhan abim en son ekt oldum. Ondan önce acilde 2 tane ilaç zehirlenmesi kaydı var. Şahsen umrumda değil ama ekt ye girmeden önce annemler bana cenaze yeri bakıyordu. O an nasıl mucize olduysa bir şekilde atlattım. Tabii ki de kişilik bozukluğu olarak yorumlamışlardı. En son sen iyisin dediklerinde bunlar oldu. Sanırım hastane değiştirmem gerekiyor abim. Annemin amacı benim iyileşmem. Psikoterapistim de söylüyor o da hastaneye yazı yazacakmış ekt olmam için.

@NewDay,
Ya aslında burada sıkıntı şu; ben 2 milyondan fazla borç yaptım ve geçen hafta tekrardan bankalardan kağıt geldi. Yine kontrolsüz harcamalar yapıyorum. Mesele o değil hastalığı tetiklemeyen işe başlamak isterim. Böyle faydası varsa yararlanmak isterim

Tekrar böyle şeyler yapma,inş tez zamanda düzelirsin..hem hasta,hem aile için oldukça zor bir süreç.

@dgcnn,

Sağol abim var ol. Mani döneminde yaptığımı ne kadar aileme inkar etsem de o yükseliş anında yaptıklarım şu an aşırı bunalıma ve yine kendime zarar verme durumuna düştüm. Allah herkesin şifasını versin.

Çalışmak istiyorum tam tersine. 10 yıldır doğru düzgün işe devam edemedim. Şu süreci atlatayım nasip olursa çalışacağım

Sizde mani de üstünlük kurma çabası ve kendini yükseklerde görme gibi şeyler var mı?

@dgcnn Evet var 2 mahkemem var polis ve jandarma hakaret mukavemet 250 bin Kredi cekme annemin uzerinden v.b

@samedo99,

Annemize büyük ihanet etmişiz. Ben 600 bin kredi+ 1,2 milyon kredi kartından harcama yaptım. Sokakta arabanın camlarını indirdim onu da peder zar zor adamı ikna etti 100 bin lira ona gitti. Daha önceden hız cezalarım var kırmızı ışıktan geçme vs onları bilmiyorum😢. Allah canımı alaydı da yapmasaydım.

Üst Alt