Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. Engelli statüsünde kamuya atanabilir miyim?

Mahmut116

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar e kpss ile ilgili bir kaç sorum olacaktı yanıtlarsanız çok sevinirim.
İlk olarak ben bipolar hastasıyım. Psikiyatristim bundan altı ay önce bana engelli raporu çıkarmak istediğini söyledi ama ben bunun devlet nezdinde çalışmama engel olacağını düşündüğüm için kabul etmedim. Üstelik askerlik yapmaya uygun olduğumu düşünüyordum
Ama bu ay geçirdiğim krizler sonucu buna uygun olmadığımı anladım(intihar saplantısı var bende) .

Netice itibariyle engelli raporu almaya karar verdim. Bunun psikolog olarak atanmamda bir etkisi olup olmayacağını sormak istedim.

İkinci olarak eğer bu durumda çalışabilirsem çalışacağım yeri seçip seçmeyeceğimi merak ediyorum.

Üçüncü olarak eğer önümüzdeki hafta engelli raporu alırsam bu sene Kasım atamalarında normal kpssden aldığım 77.8 puanla atanabilir miyim onu merak ediyorum. Yani normal kpss puanım e kpss yerine geçer mi geçmez mi.

Yanıtlarsanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.

Mahmut116

Merhaba,

Öncelikle EKPSS sınavına girebilmek için %40 ve üzeri oranda engel oranına sahip olmak gerekli. Eğer bu oranı yakalayan bir rahatsızlığınız varsa elbetteki bu sınava girebilirsiniz. Rahatsızlığınızın psikolojik veya ortapedi ile ilgili olması fark etmiyor.

Atamalarda kişilerin engel durumlarından öte mezuniyet ve güvenlik soruşturması en belirleyici oluyor. Aldığınız puanda, branş sıralaması göre "Psikolog" olarak atanma konusunda şansınızı deneyebilirsiniz. Bunun dışında, 4001 kadrosu olarak bilinen ve "herhangi bir lisans programından mezun olmak" şartı aranan normal memurluk konusunda şansınızı deneyebilirsiniz.

Sonra olarak, KPSS'de aldığınız puan ve sıralamanın, EKPSS atamalarında bir hükmü bulunmamaktadır. Takvime göre 2018 yılı Nisan ayında yapılması beklenen Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına girip, sınav sonucuna göre atamalar için tercih yapabilirsiniz.

Çok çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz gerçekten. Ben psikolog olmam nedeniyle bu durumdan çok korkuyordum ama dediğiniz gibiyse korkacak birşey yok.Son olarak engelli kadrosunda atandığımda herhangi bir dezavantajı ya da avantajı var mı, yoksa normal memur nasılsa biz de öyle mi olacağız. Misalen ben ağır depresyona girdiğimde bunu bir psikiyatriste raporlattırıp bir kaç gün izin alabilir miyim. Dediğim gibi başta engelli raporunu doktor istemesine rağmen ben çıkarttırmadım ama şimdi iş hayatından çok korkuyorum. İlginiz için tekrardan teşekkür ederim. Saygılarımla

Size tavsiyem şu yönde olabilir;

Heyet raporunuzu alırken, çalışma durumu bölümünü mutlaka doldurulmasını tembihleyin. Çalışmanıza mani olan bir durum olacağını sanmıyorum ama siz yine de işinizi sağlam yapmak adına raporunuzun ilgili bölümünü doldurun.

Memur ve Sosyolog kadrosuyla atandığınız zaman diğer memurlardan herhangi bir farkınız olmayacak. İdari izin günlerinde diğer engelliler gibi ilave izin kullanabilirsiniz. Rapor konusunda da amirlerinizle iyi geçinirseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Heyet raporu dediğiniz çalışırken alacağım rapor mu yoksa sağlık kurulundan engelli olduğuma dair alacağım rapor mu. Kusura bakmayın hocam sizi de yoruyorum ama

ben de bipolar hastasıyım,heyete daha girmedim ama bugün doktorumun yazdığı oranı gördüm yüzde kırk. heyet bunu düşürmez umarım,bilgisi olan var mı? Bana yardımcı olacak var mı?

heyetten sonra e kpss ye girmek istiyorum,sınıf öğretmenliği bölümüm bu arada...atanamadım,meğer ki en büyük sorun rahatsızlığımdan dolayıymış atanamamak..

psikiyatri den rahatsız olan biri nasıl psikolog olabilir anlamış değilim
yani bana mantıklı gelmedi
memur olursun ona lafım yok ama psikolog nasıl olabilir ki, sonuçta bu arkadaş kendisi bile başka bir psikiyatriden destek almadan normal yaşam koşullarını sağlayamıyor (intihar düşüncesi var sürekli)
bir başka biri neden gelip bu arkadaşdan psikiyatri desteği alsın ki, bence bunu iyi bir araştırın derim

Bipolar hastaligini bilmiyosunuz sanirim.haplarimizi kullansigimiz surece normal insanlardan daha saglikliyiz.

yasamimizi cok rahat bi sekilde devam ettirebiliriz.bir cok meslek grubunda calisan bipolar hastasi var.arkadasinda danisman yapabilecegini düsunuyorum.sonucta egitimini almis vé bilgisini baskalarina aktararak yararli olabilir.diyelimki hastalandi atak gecirdi iznini alir dinlenir.

Heyet raporu dediğim şey, sağlık kurulu heyetinin raporu. Doktorunuzun %40 yazması sizin için şimdilik yeterli. Baltazara göre başka hastalığınız varsa o oranı yükseltir ama heyet bir doktorun verdiği oranı düşürmez. Rapor alırken çalışma durumunu bildirir bölümün dolu olmasını istediğinizde sekreterlik zaten sizin işinizi halledecektir.

Şimdi herşeyi anladım çok teşekkür ederim hocam. Sayın citos güzel sözleriniz için size de teşekkür ederim. İyi günler dilerim herkese

Bipolar hastası olmam kpss ile atanmama engel sayılır mı?

normal kpss nin tercih kılavuzunu okudum akıl hastası olanlar yerleştirilmez yazıyo ben bipolar hastasıyım yüzde 40 engelli raporum var normal kpss den memur olamam mı

@Skolyoz23

adli tıpta paranoid şizofren doktor var şizofreni hastalarına cezai ehliyeti yoktur diye karar veriyor:cool::cool::cool::cool::cool:

46'lık doktor 46 raporu dağıtıyor

'Kronik şizofren' raporu bulunan ve TCK'nın 46. maddesinden faydalanabileceği belirtilen doktor Adli Tıp Kurumu'na atandı. Görevi,mahkûmların akıl sağlığının yerinde olup olmadığına karar vermek.

Adli Tıp Kurumu'nda görev yapan Dr. Abdullah Benli'nin aynı kurumun 4. İhtisas Dairesi'nden 'kronik şizofren' olduğu yönünde raporu bulunduğu ortaya çıktı. Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden de TCK.'nın 46. Maddesi'nden faydalanabileceği yönünde raporu bulunan Benli, Türkiye'nin dört bir yanındaki adli mercilerden gönderilen zanlıların cezai ehliyetlerinin olup olmadığına karar veren Gözlem ve İhtisas Dairesi'nde yaklaşık 1.5 aydır görev yapıyor.

merhaba şizofreni hastası akademisyen tanıdım mesleğinide gayet güzel yapıyor.ilaçlarını kullandığı sürece sorun olmuyor. ekpss de psikolog alımı varsa yerleşirsiniz onu inceleyin illa psikolog olacağım diyorssanız normal kpssden girerseniz atanma olasılığınız oldukça fazla

Üst Alt