Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozuklukta mani ve debresif atak harici psikoz yaşamak?

anonymous

Aktif Üye
Konular
273
Reaksiyonlar
268
Bipolar bozukluk hastasıyım. 1.5 ay önce karma epizot geçirdim. Geçti ama mani-debresyon-karma epizor dışında psikotik özellikler yaşamanın sebebi neden olur? İlaçlarımı tam alıyorum.

@anonymous, Bipolar belirtilerin yanında psikotik belirtiler olunca şizoafektif bozukluk teşhisi konuyor ve ilaçlar öyle ayarlanıyor doktorunuzla paylaştınızmı psikotik belirtilerinizi?

@kara duman, bana daha önce şizoaffektif teşhisi konulmuştu, 3-4 sene önce. Devlet hastanesine gittiğimde (gittiğim klinikteki doktorumun sınıf arkadaşıymış) doktor azarladı, senin hastalığın bipolar dedi. Kendi doktoruma söyledim ses çıkarmadı. sonra bipolar olarak kaldı teşhis

Bipolar: Depresyon veya mani atağıyla beraber psikoz görülür.

Şizoaffektif: Depresyon veya mani atağı haricinde de psikoz görülür.

Ayrımı bu şekilde özetlenebilir.

Bipolarda mani veya depresyona psikotik belirtiler eşlik edebilir ve psikotik depresyon, psikotik mani olarak anılır.
Bipolar için şizoaffektif olması için ise mani veya depresyon olmadan psikoz olmalı.

Üst Alt