Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk nedeniyle %70 rapor alırsam malulen emekli olabilir miyim?

defne1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm ben 2005 te 15 gün sigortali çalıştım daha sonra rahatsizlandim 2006 da tedaviye basladim bipolar bozukluk hastasiyim 10 yildir 2005 ten sonra bir daha calisamadim simdi yuzde 70 engelli raporu alsam emekli olabilirmiyim acaba ne kadar prim odemem gerekir 10 yildir calisamiyorum bu bakima muhtaclik sayilirmi

defne1903

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'nde aranan şu şartlarda rahatsızlığın bulunması gerek: "Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk"

oncelikle merhaba arkadasllar

her bir gittiğimde farklı teşhis veriyorlar kendimi net ifade edemiyorum ilk raporumda intihar olduğu için 1. Raporda psikotik bozukluk, majör depresyon 2. Raporda Tanı: F32.3 psikotik belirtili ağır depresif nöbet
Teşhis: 11048 11.04.8 unipolar depresyon başka bir doktor ise f29 organik olmayan psikoz, tanımlanmamış f32.3 psikotik belirtili ağır depresif nöbet bir sonraki muayenede ise f32.1orta depresif nöbet f41 anksiyete bozuklukları en son muayenede ise f29 organik olmayan psikoz,tanımlanmamış teşhisi ile heyete sevk etti 2000 yılından 2012 yilina kadar aralıklarla tedavi görüyordum ama 2015 yilinda arttı beni 2 kez intihar ettirdi burada bana çıkacak sonuç ne olur bunu merak ediyorum

ben en son gittigim doktor tarafindan f29-organik olmayan piskoz,tanimlanmamiş; f32.3 piskotik belirtiler agir depresif nöbet. tehşisi koydular. ben bundan % kac oraninda rapor alabilirim bide pazartesi heyete gireceksin dedi doktor

Babacan3434

bu verdiğin f32.2 f29 askeri hastaneden mi dediler kullandığın ilaçlara göre oran alabilirsin nasıl değerlendireceğini bilemez burdan kimse

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim İstihdam için rapor almak istiyorum ben calisamiyorum teşhisde koyamiyorlar Çalıştığım iş yerlerinde hep işten cikartiyorlar beni ben ne yapacagimi bilemiyorum 3 yıldır calisamiyorum aileme cocuklarima bakamiyorum bu da benim çok zoruma gidiyor doktor heyete gireceksin dedi ama bir türlü randevu da alamıyorum sistem dolu diyor lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim yardım lütfen

Hayır askeri hastaneden almadim ben 35 yaşındayım askerdeyken başladı bu rahatsizligim oradan herhangi bir rapor almadim

Benim sigortalı Çalıştığım günüm 600 yüz

Babacan3434

Zaten bugünden alacağınız rapor olası malulen emekliliğinizde bir iişe yaramaz. Malulen emeklilik zamanı geldiğinde (maluliyet cetveli'ne göre malul seviyede işgücü kaybınız ve 1800 gün priminiz olduğunda) sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvıracaksınız. Sizi hataneye sevk edecekler...

Ama diğer engelli haklarından yararlanabilmek için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden % 40 ve üzeri rapor almanız gerek: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Oturan boğa abim cevabın için çok teşekkür ederim allah razı olsun

Genel sekreterliğe dilekçe verdim kurula giremiyordum sistem randevu vermiyordu genel sekreterlik sana haber vereceğiz dedi kurula girersem sonucu. Burada SİZLERLE paylaşacağım tekrar teşekkür ederim

Oturan boğa abim cuma günü doktoruma gittim o beni üniversite araştırma hastanesine sevk etti ordan bana 566 Mmpı soruluk cevap formu dosya verdiler ve ilaç yazdılar 15 gün sonra gel dediler ilaç raporuumda da tehşis F29 organik olmayan psikoz tanımlanmamış--- atipik psikoz (f28-f29) diye yazıyor neden bana Araştırma ve uygulama hastanesi psikiyatri A.D MMPI Cevap formu verdi ve doktor bana buradan heyete girebilirsiniz dedi
ben hiç birşey anlamadım lütfen beni aydınlatır misiniz hepinize şimdiden çok teşekkür ederim

Babacan3434

MMPI testi mi yaptılar? Anlamadım... Psikiyatrik nedenlerle oran almak istendiğinde bu tür testler yaptırılır çoğu zaman. Sonrasında da rapor için heyete sevk ededer doktor.

Evet abi MMPI testi verdiler 566 soruluk yaptım yarın doktoruma teslim edecem sonucu burada paylaşacağım abi teşekkür ederim cevabın için

_____
Bugün testi götürdüm mürekkep testi yaptırdılar 10 sonra yine bir son test varmış gün verdiler

Merhabalar ben tum testleri yaptim ayın 27 sinde heyete çagirdilar girecem heyet sonucunu ne zaman verirler muayne olduğum doktorum oranın var dedi tehşis apitik pizkoz tanısı kondu f29 tanimlanmamiş organik olmayan piskoz sizce % kaç verirler ve kullandığım ilaç rexapin 10mg cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim

Babacan3434

Oranı bilemiyorum kardeşim. Ama doktor olumlu yaklaştığına göre, umutlu olabiliriz...

Üst Alt