Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluğa sahip öğretmenin özlük hakları!?

mericgibiyim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese selamlar bir konu hakkında bilgi almak için bu başlığı açmak zorunda kusura bakmayın. Henüz sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan bir öğretmenim. Bipolar bozukluğum olduğu için yüzde kırk engelli raporu alma hakkım olduğunu öğrendim. Fakat psikiyatrik bir rahatsızlık olduğu için mesleğime zarar verebilir diye çekiniyorum. Bir de ben bu durumda engelli tayin hakkımı sözleşmelilik süremde kullanabiliyor muyum? Bazıları sözleşmenin bitmesi gerektiğini bazıları ise sözleşme süresi içinde de il dışı tayin hakkından istifade edebileceğimi söylüyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların cevaplarınız bekliyorum.

Özel okuldamı görev yapıyorsunuz hocam

Yüzde 40 ile yüksek rapor alabilirsiniz o yönde sıkıntı yok ancak engelli raporu almak istiyormusunuz yoksa bu şekilde devam etmek istiyormusunuz o önemli

Ben devlete normal kpss ile atandım ve il değişikliği yapabilmek için bu raporu istiyorum ama bir bu mümkün mü? İki raporu alırsam öğretmenlik için sorun yaratır mı?

Bence hiç fırkalamayın bu şekilde devam edin sıkıntı yaşamayın

Hocam ekpss ile atansaydınız birşey söyleyemezdik ama normal kpss ile atanıp, sonradan rapor alınca düşündüm ki geri hizmete alabilirler mi?

Ben de böyle bir sorunla karşılaşırım diye endişeleniyorum. Doktorum daha önce sağlık kurullarında başkan olarak görev yapmış deneyimli biri ve durum bildirir raporunda zaten bu rahatsızlığın belirtildi şimdi sadece haklarının kullanacaksın bir sorun olmayacak diyor. Ancak şüphe insanı kemiriyor :)

@mericgibiyim, danışılacak en uzman kişi fikrini söylemiş. Öyle diyorsa öyledir, işin uzmanı söylemiş.

Teşekkür ederim sizin görüşünüz için de. Hiç bu şekilde bir durum yaşamış olan arkadaşımız da yazarsa sevinirim

arkadaşım kadroyu alana kadar bu konuyu gündeminden çıkar sözleşmelisin sözleşmen bozulur gerçi heyete sevk edilirsin oradan bir karar çıkar bence bir tayin için hiç riske girme...Ayrıca şunuda yazayım kadroyu alır almaz o meslekten kurtulmaya bak yoksa yıllar geçtikçe iyice ruh sağlığın bozulur..İdare veli öğrenci öğretmen hepsi birbirinden sıkıntılıdır bunlarla uğraşılmaz..

Mesleği bir şekilde yapıyoruz onda sorun yaşamadım ama yer değişikliği iyi gelecekti. Kadroyu alana kadar ona da izin vermiyorlarmış öğrendiğim kadarıyla beklemekten başka çare yok.

bende öğretmendim 21 yıl yaptım bıraktım şu anki işim memurluk emin olun masabaşı gibisi yok..

bunalıma girdim ayrıca bende okb takıntı hastalığıda tespit edildi onun için diyorum bu meslek hastalığınızı şiddetlendirebilir eğer yapmayı kafaya koyduysanız sakin az mevcutlu okullarda çalışmaya bak...

Ben de buna çalışıyorum yer değişikliği için bu yolu kullanabilir miyim onu araştırıyordum

Üst Alt