Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilateral kalça çıkığı rahatsızlığıyla araç ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

güzelbülent

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2008 Yılında BİLATERAL KALÇA ÇIKIĞI ve bipolar duygu durum bozukluğu olarak %46 raporum var. 2009 yılında emekli oldum(SGK da 7000 iş günüm vardı). 2012 yılında tekrar işe başladım.
Araba almak istiyorum 0 km. H ehliyetim yok
Ne yapmam lazım ne gibi bir yol izlemem lazım. ÖTV ödemeden nasıl araba alabilirim.
Lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

Bacaklarınızı kullanmak konusunda kısıtlılığınız bulunmalı ki vergi indirimli araç satın alabilirsiniz. Aksi halde mümkün değil. Sol ayağınızda kısıtlılık söz konusu ise 'otomatik vitesli araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir' ibareli rapor ve H sınıfı ehliyeti, sağ yada her iki alt ekstremitede kısıtlılık söz konusu ise 'özel donanımlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir' ibareli rapor ve H sınıfı ehliyetiniz olması şartıyla ÖTV'den muaf araç alabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Sayın Kelebek cevabınız için teşekkür ederim.
Anladığımn kadarıyla ilk önce H ehliyeti için Hastaneden araba kullana bilir Raporu almalıyım. Bunun yüzdesi kaç olmalı bir sınır varmı?

Üst Alt