Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel kayması, dar kanal ve diğer hastalıklarla emeklilik için yeterli tanıyı alabilir miyim?

Yakari75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba mevcut hastaliklarım ile emeklilik icin hafif yada orta düzey raporu alabilirmiyim
Mr raporlarim aşagıda ekledim
Bel kaymasi
dar kanal 8mm
kireçlenme - kalca + diz + omuz eklemleri
sakroiliak kalca
fitik
kronik astim bronsit 13 yıllik fev1 79 sürekli ilac kullanimi
kalp ritim bozuklugu 7 yil sürekli ilac kullanimi
Aksiyel artefaktlı yağ baskılı kesitlerde her iki sakroiliak eklem düzeyi sakral yüzeylerde yamalı hiperintensiteler bu alanda inflamasyonu düşündürebilir. Diğer alanlarda patolojik bulgu saptanmamış olup T1 A kesitlerde ankiloz bulgusu saptanmamıştır. Klinik ve laboratuvar veriler ile beraber değerlendirme önerilir.
Lomber lordoz normaldir. Lomber vertebra korpus köşelerinde osteofitik dejeneratif değişiklikler mevcuttur. Tüm vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yoğunlukları tabiidir. L3-4 diskinde minimal posterior diskal taşma mevcuttur. L4-5 diskinde posterior çevresel diskal taşma mevcuttur.Anüler fissür mevcuttur.Dural kese anteriordan bası altindadir.Diskte dejeneratif sinyal kaybı mevcuttur.spinal kanal ön arka çapı 8 mm olup daralmiştir. L5-S1 diskinde posterior çevresel diskal taşma mevcuttur. Tüm düzeylerde intervertebral disk yükseklik ve sinyalleri tabii olup, posterior konturlari düzenlidir. Nöral foramen genişlikleri tabii olarak izlenmiş olup, nöral kökler serbesttir. Herniasyon bulgusu, spinal korda ya da kök basısı izlenmedi. Konus medullaris Ll vertebra düzeyinde sonlanmaktadır. Filum terminale erbesttir. intra ve ekstradural kanal içi kitle tespit edilmedi.

Tek bir hastaliktan mi almamız gerekli ?
Çalisma gucu kaybim dusuk ona bakilmazmi

Üst Alt