Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel fıtığından %66 raporum ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Zeyno70

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar 2009 yılında b sınıfı ehliyet aldım 3 defa bel fıtığı amelyatı oldukdan sonra %66 engelli çıktım raporumda h sınıfı diye bir şey yazmıyor şimdi 0 araç alımında ötv indirimi uygulanırmı ve h sınıfı araç kullanabilir yazması için tekrar tüm doktorları dolaşıp heyetemi gireceğim yoksa sadece ortopedi falanmı ve ötv inidirimden araç alımında kdv yi dava açsak alabiliyormuyuz vergi indirimine başvurduğumda onaylandı alacağım araba otomatik değilde düz vites olsa bir sıkıntı olurmu şimdiden çok teşekkürler

3T3N1TY

Bu konu hakkında bir şey yapamazmıyım benim sol bacağımda güç kaybı debriyaja basarken zorlanıyorum

Zeyno70 Sol ayağınızdaki güç kaybını belgeyebilirseniz, Özelikle rapor tanısında sol
ayak güç kaybı vardır, H sınıfı ehliyeti alabilir, otomatik
vitesli araç kullanabilir gibi bir rapor ile muafiyet hakkınız okur ama sırf bel fıtığı yazan rapor ile hakkınız yoktur

selam Zeyno 70
bel fıtığı için nasıl % 66 rapor aldınız ? bende de bel fıtığı var 2 sene önce aracıma arkadan ambulans çarpması sonucu kemer takılı olduğundan boynum incindi sonrasında boyun fıtığı teşhisi kondu.
Ankilozan spondilit ( iltihaplı eklem romatizması ) ve hiper tansiyondan % 48 heyet raporu aldım
vergi dairesi başkanlığından raporuma istinaden engelli vergi muafiyeti belgesini aldım erken emekliliğe başvurdum kabul oldu ( tabiki bu yazdıklarım 6 ay kadar sürdü ) kısmetse bu ayın 21 de emekli maaşı alacam fakat 2 yıl sonra vergi dairesi başkanlığı engelli vergi muafiyeti devamı için tekrar heyet raporu almam için hastaneye sevk edecek.hastalığımda oran değişirse engelli dereceside değişir diye oluyormuş
siz engelli vergi muafiyetine başvurdunuzmu ?

CEM_75
evet başvurdum benim raporum fizikten % 41+10 %15 beyin ve sinir cerrahisinden raporum da sürekli
engelli sağlık kurulu raporu formu(arka yüzü)'de
IV. BÖLÜM DE
ORTOPEDİK,SÜREĞEN(KRONİK),SINIFLANAMAYAN LARDA X İŞARETİ VAR
V. BÖLÜM DE
iSTİHDAM EVET,2022 SAYILI YASA EVET,SOSYAL YARDIM EVET,ENGELLİ KİMLİK KARTI EVET BUNLARIN KARŞISINDA EVET YAZIYOR
raporun ön yüzünde bir de şunu eklemişler
çalıştırılmayacağı işlerin niteliği
ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışabilir
ağır engelli : hayır
çalışabilirlik :evet yazıyor erken emeklilik için nereye başvuracağım cem bey

3T3N1TY
raporumda ortopedik engel grubundayım ama bir faydası olurmu bilmiyorum şimdi h sınıfı ehliyet alabilir yazısını ortopedi doktoruna gidip muayane etmesinimi isteyeceğim

Zeyno70 Size raporunuzda ne yazarsa araç alabileceğinizi yazdım. Öyle olursa böyle olursası yok bu işin " özrünüz ne ise Özelikle belirtilecek sol ayak (detay) h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir. Tek ortopedi doktorunun alacağı karar işe sadece ehliyet alabilirsiniz. Engelli sağlık kurulu raporu olacak yani heyetine girecek siniz

öncelikle çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim
bağlı olduğunuz SGK müdürlüğünüze gidin durumuzunuzu sorgulayın erken emeklilik için belli yıl ve gün sayınızı doldurmanız gerekiyor
eğer uymazsa ise size malulen emeklilik derler ama malulen emeklilikte hem emekli maaşınız düşük olur birde işte çalışmanız yasak çalıştığınızın tespiti halinde emekli maaşınız kesilir o yüzden bunu tavsiye etmem.sigorta müdürlüğünüzden erken emeklilik kriterlerine uyarsanız vergi dairesi başkanlığına gidip engelli vergi muafiyetine başvurup erken emekli olmak istiyorum demeniz lazım sonrasında size 2 adet başvuru evrağı verecekler birini siz diğerini çalıştığınız işyeri doldurup imza kaşe yapacak.sonrasında sizi hastaneye heyet muayenesi için üst yazı ile sizi sevk edecek ( eğer yakın tarihli raporunuz varsa tekrar sevke gerek olmaz ) aldığınız üst yazı ile hastanede heyete girdikten sonra tarafınıza verilen raporun asıl nüshasını üst yazı ile beraber vergi dairesine posta yolu ile gidecek .kendinize en az 4 adet aslı gibidir yaptırıp isteyin ( belediye otobüsleri için ücretsiz kartı alırsınız.il sağlık müdürlüğünden engelliler için kimlik kartı alırsınız oda size her yerde lazım olacak şehirler arası otobüs ve uçak firmalarında zorunlu indirim hakkınız var.cep telefonu operatör firmalarında turkcell de 1 hat wadafone da 5 hatta % 40 indirim ,türk telekomda,dsmart digitürkte de indirim olacak ) sonrasında onlarda ankara vergi dairesi başkalığına rapaorunuz onaya gönderecek ( süreci WWW.EVİSS.COM.TR internet sitesinden tc kimlik numarınız ve soyadınızla takip edersiniz ) sonucunda engelli vergi muafiyet yazınız işyerinize gelecek bu süreç 2 yada 3 ayı bulacak .gelen yazı ile SGK erken emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.başvuru yaptığınız gün size tahsis numarası verilecek ogünden itibaren emekli maaşınız işlemeye başlayacak.emekli onaylanması maaş bağlanması 2 ayı bulacak

Zeyno70

Bel fıtığı manuel araç kullanmanıza mani olacak derecede hareket kısıtlılığına yol açıyorsa ve bu durum örneğin "sol bacağı kullanmaya gerek olmayacak otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporla belgelenebiliyorsa, ötv istisnalı araç almak mümkündür.

CEM_75

cem bey merhaba, siz ankilozan spondilit ile aldığıgınız engelli raporu ile ötv ödemeden araç alabildiniz mi?

Ankilozan spondilit ve kifoz tek başına engelli raporu alamiyor diye biliyorum nereden aldınız raporunuzu bende ankilozan spondilit olma durumu var erken belirtileri nelerdir 21 yasindayim

örneğin bende sohbete gireyim bu arada :) bel fıtığım var sol bacağımda güçsüzlük var benimde atıyorum h sınıfı ehliyeti ve ötv indirimini alayım ondan sonra ameliyat olayım oh herkes alır o zaman
yada örnek çok ileri derecede katarakt ım körlük boyutunda evde bakım ücretini alayım sonra katarkt ameliyatına gireyim mesela o kadar kolay değil bel fıtığından h sınıfı almak standardın ucu kaçar
kimse başa çıkamaz hele türkiye koşullarında bel fıtığı :) güzel bir bayanın arabası yolda kalıyor iterek yardım edeyim derken h sınıfı ehliyete sahip oluyorum oh iş dünyasıda ayrı bir alem ayrıca işçilerimiz discoverydeki belgesellerdeki canlılar gibi kendi ağırlıklarının onlarca katını kaldırabileceklerini zannedenlerle dolu hepsi o ağırlığın altında şeker hastası olmuyor bel fıtığı oluyor bel fıtığı h sınıfı alırsa ben bir şey diyemicem

ragıp be bayağı bi saçmalamışsın kimse isteyerek bel fıtığı olmaz yada özürlü olmak istemez bunu bilde öle cevap yaz be kardeşim

muntada al ansar
almasın demiyorum alabiliyorsa alsın ama ben doktor olsam vermem verenide görmedim bel fıtığından alan varsa haber verin bende o veren hastaneye gideyim tanıdığım olur bizim hastaneye gelenleri yönlendireyim
bel fıtıklı birisi olarak diyorum bunu
kimse özürlü olmak istemez diyorsun bunada gülüyorum özürlü birine dediğin için

Üst Alt