Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı rahatsızlıklarım sağlık kurulunda değerlendirilmemiş. Nasıl itiraz edebilirim?

gleamofhope

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeniden merhaba, iş kazası sonrası yaşadığım ortopedik engellilik sürecim sonrasında artık ayağımda ve elimdeki kısıtlılığın kalıcı olduğu kesinleştiğinden, engelli raporuna başvurmuştum, ne yazık ki raporda oranı %26'de bırakmışlar, kilolarımdan dolayı obeziteden %20 asıl sorunum olan ortopediden sadece %8 verilmiş benim sol ayağım yerinden zar zor kalkıyor ve aksamam mevcut, üstelik raporda sol el bileğimdeki kısıtlılık daha hafif olsa da ondan hiç bir oran verilmemiş, itiraz etmeyi düşünüyorum. Bu süreçler nasıl oluyor bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

O kadar üzgünüm ki anlatamam, kendi ameliyat olduğum hastaneden hakkım olan geçerli engelli oranı verilmemesine asıl sorunum olan ortopedik engelimin %8 oranla geçiştirilmesine, bacağımdaki kronik kasılmaya, sol el bileğimdeki kısıtlılık uyuşma şikayetlerime hiçbirine oran verilmemiş bu nasıl oluyor, gözyaşları içinde yazıyorum şu an bıktım artık gerçekten.

İtiraz edebilirsiniz yada 6 ay sonra tekrardan heyete girersiniz tercih sizin

Siz ortopedi den rahatsız oldugunuza göre tabiki ortopedi raporunuza itiraz edeceksiniz. Yüzde kaç alırsınız bilemem

@Mustafa _10,
Anladım, çünkü bütün o branşlara gidip hikayemi baştan sona anlatmak psikolojimi çok bozdu, sadece ortopediye yönlendireceklerse başvuracağım, bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.

O zaman şöyle yapın belki oradan yüzde kaç oran veriliyor kendiniz az buçuk tahmin edersiniz. İnternetten sakatlık ölçütleri cetveli ne bakınız derim

@gleamofhope,

Slm
İkametgah Ettiğiniz İlçe Sağlık Müdürlüğüne Raporunuzla Gidiyorsunuz.
Raporuma Orandan Dolayı İtiraz Etmek İstiyorum Diyorsunuz
Raporu Sizden Alıyorlar Onlar Gerekli Mercilere Gönderiyorlar
Size Herhangi Birşey Vermiyorlar.
Diyorlarki
Size 20 Gün İçerisinde SMS Gelecek
Bu SMS te Evinize Yakın Sizin Heyete Gireceğiniz Hastane Adı Yazıyor
O Hastane Direk Gidip,Oranın Sağlık Kuruluna
Raporuma İtiraz Emiştim,İl Sağlık Müdürü Beni Bu Hastaneye Sevk Etti
Randevu Almak İçin Geldim Dersiniz.
Heyete Sıfırdan Giriyorsnuz
Bütün Böümleri Tek Tek

Üst Alt