Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir ilden alınan normal aracı engelli arabasına çevirme işlemi nasıl olucak?

benm

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
"2.b.1) Özürlüye ait özel tertibatlı bir aracın normal (tertibatsız) kullanacak bir kişiye satışı ve tescili
  • Tescile İlişkin Geçici Belge düzenlenecek,
  • Araç tescil belgesi ücreti noterce tahsil edilecek,
  • Satışta kullanılan araç tescil belgesi iptal edilerek noterce muhafaza edilecek,
  • Araçta tadilat yapılması gerektiğinden, gerekli tadilat projesi düzenlettirilip, muayenesi yaptırıldıktan sonra alıcının ikamet adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunamüracaat edilecek, araç tescil belgesi bu aşamadan sonra basılacaktır. Üzerinde özürlülereait işaret bulunan plaka işlemi yapacak olan trafik tescil kuruluşunca alınarak iptal edilecektir."
Yukarıdaki ifadelere göre özürlüden normale belli ama aşağıdaki şekilde bir araç alımında nasıl bir yol izlenmelidir?

Ben X şehrinden normal plakalı bir araç aldım ve Y şehrine plaka tescili yaparak aracımı engelli aracına çevirmek istiyorum ve burada izleyeceğim yol nasıl olmalıdır.
Önce aracın plakasını normal olarak y şehrine alıp sonra gerekli tadilat işlemini yapıp tekrar ruhsat mı yenilemeliyim.
Teşekkürler.

Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa daha doğru olur tabii.

Ama bence, önce araca donanım taktırın ondan sonra tüm tescil işlemleri için emniyet'e gidip prosedürü uygulayın

Üst Alt