Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir amaçla alınan raporu hastane bizden habersiz vergi dairesine gönderir mi?

gk79gk

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni konu açtım kusura bakmayın bu özürlü raporu almak istediğimiz zaman kurum isteği olmadan vergi indiriminden faydalanmak istediğimiz zaman bizden habersiz hastane raporu vergi dairesinemi gönderiyor yoksa raporu bizemi veriyor
çünkü benim 10 yıl öncesinde vergi indirim raporum zaten vergi dairesinde mevcut yeni raporu ben vergi dairesine vermek istemiyorum zaten onlar da mevcut
sadece alma düşüncem ise tertibatlı araç kullanabilir raporu alırken ileride vergi raporumu yenilememi isteyebilirler düşüncesi

bilgisi olan arkadaş aydınlatırsa sevinirim.

başımdan geçeni söyleyeyim raporun hükmü malesef süreli hastalığımız sürekli olmasına rağmen bu uygulamaya tabi tutuluyoruz muhtemelen yeniden rapor çıkaracaksın yeni yasa çıktımı bilmiyorum ama malesef yeni süreç yeni rapor anlamına geliyor

yeni süreç

teşekkürler kardeşim yeni süreç olmasına yeni süreç amacım araç için rapor alırken diğer vergi için elimde yeni bir rapor bulunsun dediğim gibi sonuç olarak eski 10 yıl öncesi raporum defterdarlıkta mevcut fakat korktuğum uzun yürüme cihazı kullanmama skolyoz ve sağ ayağımın felçli olmasına rağmen vergi muafiyetimi iptal edecekleri korkusu malum rapor oranlarını düşürüyorlar bu nedenden dolayı acaba benim oranımı da düşürürlermi o yüzden rapora ekletsemmi yoksa hiç karıştırmasammı düşüncesi

Arkadaşlar kısa bir süreç ile sağlık kurulu işlemlerime başladım ve muayene işlemlerimi bitirdim fakat incelemelerim sonucunda öğrendimki sağlık kurulu raporu oranları 2006 yılı sonrası raporlarda özürlü veri tabanına kaydediliyor ve ikinci bir rapor kesinlikle verilmiyor vücut fonksiyon değerleri 2006 yılı öncesi örn.Parmakta hasar var ise kol hasarlıdır diye değerlendirilerek oran yüksek veriliyor fakat şimdiki durumda parmak hasarlı ise sadece parmakın işlev kayıpları göz önüne alınarak veriliyor hayliyle oran düşüyor fakat şunuda belirtmekte fayda var aldığımız bu yeni raporlar biz vermediğimiz durumda maliyeye kendiliğinden gitmiyor en azından sağlık kurulu yetkililerinin söyledikleri bu şekide ,ikinci bir husus ise vergi muafiyeti kavramı rapor üzerine işletilmiyormuş benim önemle üzerinde durduğum fakat bir türlü yanıt bulamadığım bir konuydu fakat işlemlerden sonra aydınlığa kavuştu kısaca vergi muafiyeti rapora eskisi gibi "vergi muafiyetinden faydalanır" şeklinde olarak artık işletilmiyor şayet öyle olsaydı benim dediğim hususa denk gelirdi yani "acaba işletsek bir sorun çıkar mı ?"bu sorun şu şekilde ortadan kalkıyor rapor da belirtilen yüzdelik oran zaten vergi dairesinin kabul ettiği oran yani siz araç alımı içinde gitseniz ehliyet alımı içinde gitseniz vücut kayıp oranınız belirleniyor hayliyle hemen hemen bütün hususlarda rapor çıkarmış oluyorsunuz tabi veri tabanına işletildiğinden ikinci bir rapor çıkarma hakkınız yok şayet çıkarmak istiyorsanız hakem heyetine müraacaat ediyorsunuz ,bu kadar şeyi yazmamın sebebi henüz kurula girmemiş olmama rağmen aydınlanmak istediğim hususa pek kimsenin bilgisi olmadığını ya da beni anlamadıklarını veyahut kendimi anlatamadığımdan ötürü ve de şu an bilgilendiğim içinde bilgilendirmek istedim benim gibi aklında tilki dolananlar bu yazımdan en azından bir yol bulabilirler herkese teşekkürler.

Arkadaşlar ben tıp 1 şeker hastasıyım 14 yıldır insülün kullanıyorum 5-6 defa heyete girdim en son %40 raporu aldım bu rapor özür durumu nu belirtiyor özürlü kartı çıkardım. vergi indirimi için tekrar almam gerekiyormuş aynı hst neye tekrar sevk ettirdim .dedilerki hakem hasetane bu hastaneninin vereceği kara kesin. Yine 40 aldım bu sefer de dedilerki olmaz başka hastaneye endokrin uzmanına gönderdiler bu da hakem doktor olacak dediler Bu hasanede endorin uzmanı hak etmişsin dedi muayenede, fakaat heyet teki dahiliye doktoru ben vermem dedi ve 30 u çaktı.iki yıldır Adana Mersin deki hastanelieri gezdim.Vergi indirimi için alınan kararı hastane direkt kuruma gönderiyor...

rapor oranları malesef eskisi gibi yüksek verilmiyor 2002 de çıkardığım raporun özürlülük oranı %94 iken 2008 çıkardığım rapor %65 e düşürüldü itirazla araya sokulan adamlarla tekrar %90 ı zor aldım bir daha gittiğimde o kadar şanslı olacağımı sanmıyorum ben senin yerinde olsam başka madiden bir konuda rapor çıkarmayı denerim mesela 2022 yasası vergi yasasından ayrı bir yasa alacağın rapora bakarsın baktın olmuyor vazgeçersin canında yanmaz biraz uçukca bir fikir ama denemeye değer

Ben %40 raporu bu yıl 2010 da aldım 3. ay da bildiğiniz gibi rapor matbu evrak hepsi aynı arka sayfada baştarafta kare kare bölümler açılmış hastane memurları nereyi işaretlerse rapor o nun için alınmış oluyor. Hem zaten bu rahatsızlıklar verilecek yere göre artiyor yada zalıyor değilki. Bu durumdan muzdarip olmuş yüzlerce kişi gibi bende şimdiye kadar normal yollardan işlemlerimi bitireyim diyordum fakat olmuyormuş

şimdi bir çok arkadaşımın tavsiye ettiği gibi başka yollar deneyeceğim.ERK103 bahsettiğin bu 2022 nedir biraz bilgi verebilirmisin . Bende mevzuata bakacağım. Nasıl alakam olablir. teşekkürederim.

elma;

arkadaşımızın sorunun oku sonra benim verdiğim cevapları oku anlarsın baştan okuman lazım benim konuyu yada 2022 mevzusunu anlatmama gerek yok arkadaşımız yeni çıkaracağı raporun eski raporuyla tutmayacağı endişesinde bende kendini riske sokmadan deneme yanılma yap dedim iyi okursan uçukça bir öneride bulunduğumuda yazdım arkadaşın sorununa değindim 2022 muhtaçlık aylığıyla ilgili bir kanun vergi indirimini kapsamaz benim önerim konu başlığını açan arkadaşa yöneliktikti çünkü rapor konusunu çeken anlar

gk79gk, detaylı bilgi için teşekkürler.
Evet, yazdığın gibi, hastane kafasına göre kurumlara göndermez raporu. Raporun hastane tarafından maliye'ye veya sgk'ya gönderilmesi için oralardan bir üst yazıyla hastaneye sevk edilmiş olmak gerek. Aksi halde mümkün değil gönderilmez.

Not: Bunun tek istisnası, rapor sonucuna göre kişinin sürücü olmasına mani bir durum varsa ve/fakat kişinin sürücü belgesi varsa, bunun emniyete bildirilmesidir.

Üst Alt