Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Basit yaralama suçundan adli polokinlikte yattım. Memurluğa engel midir?

muurat56

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bipolar hastasıyım geçen sene bir olay yüzünden haklı durumda kendimi korumam gerekti kavgadan sonra polis geldi polis plastik şemsiyeyi basit yaralama suç unsuru saydı kavga ettiğim kişi şikayetci olmamasına rağmen mahkemeye çıktık ve psikiyatri adli polikinlik servisinde 5 gün yattıktan sonra hastaneden taburcu oldum ancak sabıka kaydı oluşmuş hakkımda sabıka kağıdında akıl hastalığı nedeniyle güvenlik tedbiri ve koruma tedavi amaçlı akıl hastanesinde yatmıştır yazıyor bu memuriyete engelmi teşekkür ederim şimdiden

Eğer HAGB aldıysanız engel değil. (HAGB: Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması. 5 yıl boyunca yeni bir suç işlememeniz gerekiyor.) Yok eğer HAGB yoksa ve suçunuz sabıkanızda görünüyorsa "basit yaralama" memurluğa engel mi bilmiyorum. İnternette engeldir diyen var, değildir diyen var. Bence engel olmaması gerekir.

5 sene boyunca 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Memur olabilir miyim?

Arkadaşlar bipolar hastasıyım 5 sene boyunca 6 ayda bir kontrol verdi doktor polis haber veriyor 6 ayda bir bende kontrol olup eve geliyorum ama bu sabıka kaydında çıkıyor kontrol oluyor diye memur olabilirmiyim.

657 saylı Devlet Memurları Kanununun 48/A-5 bendinde; "Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak."
[FONT=&quot]Bu hüküm ikiye ayrılarak açıklanacak olursa;[/FONT]
1- Hapis Cezaları: Hapis cezaları iki tanedir.
a- Ağır hapis cezası: Bu da ikiye ayrılmaktadır. Ömür boyu hapis cezası ve geçici ağır hapis cezası. Her iki halde de kişi memur olamaz veya memur ise görevine son verilir.
b- 6 aydan fazla hapis cezası: Belirtilen sürelerde ceza alan kişi memur olamaz veya memur ise görevine son verilir.
Basit suçlardan dolayı engel yoktur memur adaylığı için

Üst Alt