Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakmakla yükümlü engelli annesi olanlar için askerlik?

Vadbav

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar babam vefat etti annem 14 senelik diyaliz hastası ve evre 3 gonartroz hastası. Engelli raporu için başvuru yaptık fizik tedavi tanı kısmına gonartrozu yazdi nefroloji ise kronik böbrek yetmezliği haftada 3 gün diyaliz %90 oran diye not belirtmiş. Tek çocuğum annem benim yardımım olmadan hayatını idame ettiremiyor ( yemek , temizlik , Çarşı, Pazar , eczane , hastane ) hiç bir işini göremez. Ayağa bile kalkarken benim desteğim ile yapıyor 5 6 adım attıktan sonra oturma ihtiyacı duyuyor hemen. Benimde sol ayağımda platin mevcut 15 20 dk zorlanırsa kronik ağrı ve topallama başlıyor. Askerlik durumum ne olur acaba nasıl bir yol izlemem gerekir? Bilgili abilerim ablalarım varsa şimdiden teşekkürler.

Dün tek tek doktorlara çıkardım resim yüklenmiyor sanırım.

Fizik tedavi : Her iki dizde 3. Evre gonartroz, tekerlekli mobil.
Nefroloji: Kronik böbrek yetmezliği, haftada 3 gün diyaliz, malül oranı %90

Evet eski rapor oranı %91 di yenilemede nefroloji %90 yazmış ama heyet 26 Ağustosta görecek. Fizik dokturu yardımsız hareket kısıtlılığını teşhis etti ve tanı olarakta yazdı.

Son düzenleme:
Sol ayağımda platin ve 4 vida mevcut 30 40dk zorlamadan sonra kronik ağrı ve topallama oluyor ve belimde sıkıntı var yine 30 40 dk falan ayakta durunca belimde kalçamda bacağıma yayılan ağrı oluyor oturma ihtiyacı duyuyorum tanı almadım ama fıtık olabilir oturunca bile rahatsız eden bir durum. Bide ağır demir anemisi var. Referans değer ( 13-17 ) benim değerim 7

Annenizin bakım durumu için Milli Savunma Bakanlığını arayıp şunu sorun Ailevi Nedenlerle Erteleme veya Tek yakın bakım muafiyeti var mı? durumu da açıklayın, net bir şey bulamadım ama yürürlükte böyle bir durum varsa erteleme alabilirsiniz.

Sizin için konuşmak gerekirse platin kısmını yönetmelikte tam bilmiyorum rutin muayeneniz varsa doktorunuza danışabilirsiniz yönetmeliğe göre cevap verir muafsanız direk muaf olabilirsiniz. Geçmiş olsun.

@iOktay,

Çok teşekkür ediyorum. İşte heyet raporu çıkınca annemin nüfus kayıt örneği, vukuatlı nüfus örneğini, sosyal güvenlikten bakım ve yardım almadığına dair yazı falan onları çıkartıp dilekçe haline getirip şubeye sunup kendi işlerim içinde hastaneye sevk isteyeceğim. Daha önce içinde bulunmadığımız bir durum olduğu için daha tecrübeli abiler ablalar olur bilgi verir şöyle ilerlersen böyle olur tarzında bilgi almak için konu açtım.

@Vadbav,

Rica ederim ben araştırıp bulduğum bilgiyi sundum çok nadir durumlar olduğu için net bilgiler maalesef yok kurumların inisiyatifinde birazda umarım muaf olursunuz.

@iOktay,

Çok teşekkür ediyorum. İşte heyet raporu çıkınca annemin nüfus kayıt örneği, vukuatlı nüfus örneğini, sosyal güvenlikten bakım ve yardım almadığına dair yazı falan onları çıkartıp dilekçe haline getirip şubeye sunup kendi işlerim içinde hastaneye sevk isteyeceğim. Daha önce içinde bulunmadığımız bir durum olduğu için daha tecrübeli abiler ablalar olur bilgi verir şöyle ilerlersen böyle olur tarzında

Bu arada hocam bende psikolojik sorunda var 2017 de tanı aldığım durum hala devam ediyor sigortam olmadığı için muayene olamadım. Psikiyatristin verdiği tanı şu şekilde: F41.9 Anksiyete bozukluğu - F41.1 Yaygın anksiyete bozukluğu - F32.8 Depresif epidozlar - F45.2 Hipokondiriak bozukluk resmi olarak sistemde görünüyor. bunları belirtmemde fayda olurmu? @Mustafa 1972

Üst Alt