ilk defa ssk lı olarak çalışmaya başladım. sonrasında bağkurlu oldum. bağkurlu iken kby ile (diyalize girerken) malulen emekli oldum. böbrek nakli sonrası emekliliğim kesildi (birkaç maaş da iade ettim..
). tavsiyeler üzerine tekrar ssk lı oldum. şu an vergi indirimim var. sgk ilgilisi, malulen değil ama vergi indirimli olarak emekli olabileceğimi (ifade memura ait idi / özürlü emekliliğini kasdetti sanırım) şifahen söyledi.. 3600 primi doldurmama çok az vardı fakat kurum değiştirme sebebi ile 3,5 yıl (veya 1200 küsür gün) daha çalışıyor olmam gerektiği söylendi. dolayısı ile emekliliğim bu mesajı yazdığım tarih itibariyle 2014 haziranına sarktı.
malulen emekli olmak için resmen teşebbüse geçmedim, 95 yüzdeli heyet raporum var ve vergi indirimine mesned kabul edildi (başbakanlık özürlü kartı da %95 olarak verildi). evvelce bağkurda çok yordular beni. gidip gelmekten hasta oldum. artık 3600 ü doldurayım derken yani 7-8 ay çalışacakken (çalışıyor görünecekken) + 3,5 yıl olayı çıktı.
1) kurum değiştirmekle ortaya çıkan 3,5 yıl çalışma şartı biz özürlüler için de geçerli mi?
2) sakın gülmeyiniz ama halen "özürlü emeklisi" ve malulen emekli" farkını anlayabilmiş değilim, aynı şartlarda emekli olunacağı varsayılırsa (prim/yıl/yaş) emekli maaşı hangisinde daha fazla olur?
3) primlerimi ödemekte çok da zorlandığımı söyleyemem, bu durumda bana 3,5 yılı doldurup özürlü emeklisi olmamı mı tavsiye edersiniz?
teşekkür ediyorum. bilvesile çalışmalarınızın devamını diliyorum.
yeni üyeniz..
malulen emekli olmak için resmen teşebbüse geçmedim, 95 yüzdeli heyet raporum var ve vergi indirimine mesned kabul edildi (başbakanlık özürlü kartı da %95 olarak verildi). evvelce bağkurda çok yordular beni. gidip gelmekten hasta oldum. artık 3600 ü doldurayım derken yani 7-8 ay çalışacakken (çalışıyor görünecekken) + 3,5 yıl olayı çıktı.
1) kurum değiştirmekle ortaya çıkan 3,5 yıl çalışma şartı biz özürlüler için de geçerli mi?
2) sakın gülmeyiniz ama halen "özürlü emeklisi" ve malulen emekli" farkını anlayabilmiş değilim, aynı şartlarda emekli olunacağı varsayılırsa (prim/yıl/yaş) emekli maaşı hangisinde daha fazla olur?
3) primlerimi ödemekte çok da zorlandığımı söyleyemem, bu durumda bana 3,5 yılı doldurup özürlü emeklisi olmamı mı tavsiye edersiniz?
teşekkür ediyorum. bilvesile çalışmalarınızın devamını diliyorum.
yeni üyeniz..