Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan mı emekli olmalıyım, ssk'dan mı?

karpas

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ben 04/10/2000 tarihli bağkur girişliyim. ve özürlüyüm. % 56 raporum var ve vergi indirimi alıyorum.

bağkurdan emeklilik 16 yıl 4320 gün , ssk 19 yıl 4240 gün .

nerden emekli olmam daha faydalı olacaktır.

şu an ssklıyım ve emekli maaşımın da yüksek olmasını istiyorum. ne yapabilirim.

ssk'dan emekli olmak daha avantajlıdır maaş açısından.... Primleriniz tavandan yatırılırsa, ne kadar yüksekten yatırılırsa, maaşınızda o kadar yüksek olur.

bağkurdan emeklilik 16 yıl 4320 gün , ssk 19 yıl 4240 gün .

19 yıl nere 16 yıl nere

arkadaşlar vurgulamak istediğim, ssk her zaman avantajlı olmayabilir. araştırmak lazım. gözüken o ki bağkur daha avantajlı. fakat benim göremediğim şeyler de olabilir. bu yüzden buradayım birbirimize doğru bilgileri sunabilmek

3 yıl önceden emekli olmak daha avantajlı olacaktır. Ama zaman açısından bir fark olmasa, ssk emekliliğinde maaş bağkur'a göre daha yüksek olur.

bağkurdan emekli olabilmek yıl olarak daha avantajlı

peki bağkur primini artırabiliyormuyuz. yani ssk daki gibi.

İstediğiniz rakam üzerinden isteğe bağlı prim yatırabilirsiniz.

ne dersin oturan boğa bağkurdan emeklilik 16 yıl 4320 gün , ssk 19 yıl 4240 gün .hangisi avantajlı

3 yıl erken emekli olup emekli maaşını almak bana çok daha avantajlı geliyor

9.9.1999 ile 30.04.2008 arasında işe girenler
Siz sakın SSK’ya geçmeyin Bağ-Kur’a devam edin

9.9.1999 günü ile 30.04.2008 günü arasında ilk defa sosyal güvenlik sistemine girenler, SSK’dan 4500 gün ve 25 yılla yaşlılıktan, Bağ-Kur’lular ise 5400 gün (15 yıl) ile yaşlılıktan emekli olurlar…

son 3,5 yıl denilen şey gerek emeklilik zamanı ve gerekse emekli aylığı hesabının SSK’lı mı yoksa Bağ-Kur’lu (veya Emekli Sandığı mı) gibi olacağını belli eder.
Mesela;
Son yedi yıl içinde SSK’ya en az 1260 gün (3,5 yıl prim öderseniz;
A-4500 prim ödeme günü, 25 yıllık sigortalılık süresi ile 60 yaşında,
B-7000 prim ödeme gün sayısı ile 58 yaşında, SSK’dan emekli olursunuz.

Son yedi yıl içinde SSK’nın 3,5 yıldan az olursa bu durumda Bağ-Kur’dan;
A-5400 prim ödeme günü ile 60 yaşında
B-9000 prim ödeme günü ile 58 yaşında emekli olacaksınız.

İşte yukarıdaki emeklilik şartlarına göre bir tercihte bulunun ve geleceğinizi planlayın. Ancak unutmayın 9.9.1999 gününden sonra sigortalı olanların SSK’dan 3600 gün ile emekli olma hakları yoktur.

ali tezel bir yazısından alıntı

bağkur mu ssk mı

01/06/1981 doğumluyum. benim 04/10/2000 -17/10/2011 arası bağkurum var. 18/10/2011 sonrası ise ssk lıyım ve 12/05/2014 de kadar da ssk . işten çıkışım verildi. 8 ay gibi işsi,zlik maaş alabiliyorum.. ssk lı iken maaş tavana yakın yatıyordu. bağkurda ise asgariden yatıyordu. özürlüler için bağkurdan emeklilik daha avantajlı deniliyor. %56 ÖZÜRLÜYÜM.

1- nerden emekli olmam daha avantajlı olacaktır.
2-benim emeklilik maaşımı nasıl hesaplayabilirim.

yardımcı olursanız memnun olurum.

Aslında SSK statüsünde emeklilik maaş açısından daha avantajlıdır. Ama sizin durumunuzda bağkur'dan emeklilik 3 yıl daha erken emekliliği sağlıyorsa, bağkur'dan emekli olup 3 yıl fazladan emekli maaşı almak daha iyi gibi geliyor bana

iyi günler. cevebını bulamadığım bir soru var. yardımcı olursanız sevinirim.

01/06/1981 doğumluyum.
benim 04/10/2000 -17/10/2011 arası bağkurum var. 18/10/2011 sonrası ise ssk lıyım ve 12/05/2014 de kadar da ssk . işten çıkışım verildi.
8 ay gibi işsi,zlik maaş alabiliyorum.. ssk lı iken maaş tavana yakın yatıyordu. bağkurda ise asgariden yatıyordu.
özürlüler için bağkurdan emeklilik daha avantajlı diyor. % 56 ÖZÜRLÜYÜM.

1- nerden emekli olmam daha avantajlı olacaktır.
2-benim emeklilik maaşımı nasıl hesaplayabilirim. hem ssk var hem bağkur.
3-emeklilik maaşı ssk ve bağkurda en yüksek ne kadardır.

bir kaç sorum daha vardı. fakat sizi de yormak istemedim :) vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Her seferinde benim cevabım aynı :)

Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan var mı?

Şimdi arkadaşlar bana şu konuda bir yardımcı oluröusununuz. Ben 1981 doğumluyum 04/10/2000 BAĞ-KUR girişim var ve %56 özür derecem var . Özürüm doğuştan. Benim emeklilik şartlarım nelerdir. Ve ben bu işi 16 yıl 4320 gün olarak biliyorum. Ve şu anda 5000 günüm ve 16 yıl 04/10/2016 yılında doluyor. Ben boşuna mı bekliyorum. Oturanboğa Kalem

Yani doğru

Paranoya sen bu işte ustasın. Bir fikir ver bizlere maaşı nasıl yukseltebiliriz.

Maaşı yükseltemezsin. Biran önce emekli olmaya bak.

bağkur dan emeklilik için muracatta bulundum 3 ay oldu hala sonuç yok ne yapmam lazım

Merhaba 31 ağustosta baĞkurdan EMekİK için baŞvudum. Ne YApmAM laZım?

karpas

Bağkur'a emeklilik başvurusu yaptığında hastaneye sevk ederler. Hastaneye gidip gerekli işlemleri tamamlamalı ve raporun sgk'ya gönderilmesini sağlamalısın. Eğer oran, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı tamamsa, emeklilik işlemi gerçekleşir.

Üst Alt