Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAĞKUR'dan %65 ile emekli olursam ne kadar aylık bağlanır?

musa dönmez

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. ben 65 raporla vergi indiriminden emekli olacağım. bağ kurluyum. bu yüzden maaşımın düşük olacağını varsayıyorum. bilen varmı acaba en düşük 2022 maaşı ne kadar

musa dönmez

Asgari ücret seviyesinde prim yatmışsa olası maaşınız 2500 tl olacak.

Ama dikkat, Bağkur (4b) emekliliği ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Bağkur emekliliğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağınız tanı belirleyici olacak. Sonrasında da şu tabloya tabi olacaksınız:

bagkur.PNG

Oturan Boğa 18 yılı doldurmak üzereyim. başlangıcımda 4 yıl kadar tarım sigortası ödedim sonra 1 buçuk yıl madencilik yaptım sonrası bağkur şu anda da 1300 civarı pirim ödüyorum. bu şartlarda 2500 benim için iyi rakam. inşallah o kadar verirler. şizofreniden 65 raporu aldım oradan vergi dairesine yönlendirdiler beni . açıkçası şu anda ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum yarın vergi dairesine gideceğim vergi indirimi için

Açıkçası çok zor günler geçirdim 6 yılda birer buçuk yıldan iki defa alevlenme geçirdim. insanlardan iyice uzaklaştım artık. emeklilik benim için büyük bir ödül oturan Boğa

musa dönmez

Vergi indirimi ile bir işiniz yok. Yapmanız gereken 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak. Sizi hastaneye sevk ederler...

OturanBoğa yani benim aldığım rapor geçerli değil mi? Bir daha mı rapor çıkarmam gerekiyor. ya beni başka bir doktora yönlendirirlerse hastalığımı takip etmemiş olan. ben ilk önce hastanede yattım sonra trsm takibindeydim. son alevlenmede bir buçuk yılı geçtikten sonra annemimin beni hasta olduğuma ikna etmesiyle başka bir doktora gittim. nasıl olacak şimdi raporum geçersiz mi yani

Belki okuyanlar olurda bilgilenirler diye yazıyorum OturanBoğa bağ kur hastaneden aldığım raporu başvuruda kabul etti kurula gönderilecekmiş rapor. kurulun kabul edip etmiyeceği belli değilmiş. sonuç için iki ay kadar beklemem gerekiyormuş

yalnız eski raporlar geçerlimidir bilmiyorum. ben engelli olarak yeni rapor çıkarttım

bağkur rapor alım tarihinden itibaren 6 ay lık raporları kabul ediyor. benim ankaradan cevap 32 günde gelmişti darısı başına musa

musa dönmez

Aslında kabul edilmemesi için mevzuat açısından bir mani yok, ama uygulamada ya yeni rapor dayatılıyor ya da "raporda eksiklik var" denemek yeniden hastaneye sevk ediliyor. Umalım raporunuz kabul görsün.

Üst Alt