Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan % 40 rapor ile emekli olma şartlarım nelerdir?

622435

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
herkese selamlar 1978 doğumluyum 13/02/1998 tarihinde itibaren kesintisiz esnaf bağkurlusuyum 6480 pirim gün sayım var. Benim her iki kulağımda da %60 üstünde işitme kaybı var artı olarak da hipertansiyon hastasıyım ve el parmaklarımda da bazı sorunlar var. %40 üzeri rapor alarak engelli olarak emekli olmak istiyorum bu saydığım şartlarla emekli olma şansım var mı?

bilgi sahibi arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim

[FONT=sans-serif]622435
user-online.png
[/FONT]

evet var şansın lakşn %40 aşagi düşmemen alzım sinir 40 aşagsi da şansın yok
bagkur.PNG

kamil42 işitme kaybı ve parmaklarım da bazı sorunlar var artı olarakta tansiyon sorunu var

kardeş ne rapor alcanı bilmem fikrim heç yok lakin %40 alırsan 18 yıl 4680 emekli olursun..40 rapor aldında gunun hizmet yılın tamam

%40 ve üstü rapor alıp erken emeklilik için inşallah olur

hayırlııs olsun bendee ugraşiyom şu an çok sancılı bi sürcek 3 aydir ugraşiyom ben olmadım daha

@kamil42 inşallah olursun ALLAH yardımcın olsun

engelli emekliliği için vergi indirim belgesi almamız gerekiyormu?
1998 esnaf bağkurluyum

@622435
Hayır, bağkurdan erken emeklilik için vergi indirimi şartı yoktur.
5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden tahsis talebinde bulunacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler ve rapor sonucuna göre işlem yapacaklar.

%40 engelli raporuyla 18 yıl 6500 gün en düşük bağkur sigorta pirimi ile ne kadar emekli maaşı alına bilinir? tahmini

Ufukalp öncelikle selamlar esnaf bağkurluyum engelli emekliliği için başvuru yapmayı düşünüyorum başvuru yaptığım da iş yeri faaliyetlerini sonlandırmak gerekiyor mu?

Sevgili Ufukalp engelli emekliliği için iş yerinin faaliyetlerini bitirip engelli emekliliği için başvurumu yaptıktan sonra %40 ve üstü rapor alamazsam diye düşünüyorum bu işin başka bir alternatifi yok mu?

Aklıma bir çözüm yolu gelmedi, maluliyet olsa önce maluliyet tesbitine başvurulabilirdi işyerini kapatmadan, ama erken emeklilik için olmaz diye biliyorum.
En iyi ve kesin çözüm kuruma danışmak olacaktır.

OturanBoğa selamlar ben 1978 dogumluyum şubat 1998 tarihi itibaren esnaf bağkurluyum 6480 pirim gün sayım var 5510 sayılı yasa 28. maddeden yararlanmak istiyorum başvurumu yapmadan önce iş yerimi devretmem gerekiyor mu? devretmeden SGK başvurumu yapabilirmiyim

622435

İşyerini kapatmadan ya da devretmeden emeklilik gerçekleşmiyor. Ama yukarıda muratoto dükkanı kapatmadan emeklilik işlemi gerçekleştirdiğini yazdı. Yeni bir düzenleme mi geldi, bilemiyorum... Bunu bağkur'a sormanızı öneriririm

muratoto
Sizin işyeriniz faalken aynı zamanda bir işyerinde sigortalı olarak da çalışıyor muydunuz?

O zaman yanlış anlaşılma yoksa bir gelişme var demektir. Hiç haberim yok.

muratoto şuan hiç bir şey yapamadım eşim hamileydi ve yeni doğum yaptı ilgilenemedim benim işlerle sadece SGK'da bayan bir memura sordum durumumu bagkur engelli emekliliği ile hiçbir bilgisi yok sanırım müdürüydü onu işaret etti ona danışırsam daha iyi yardımcı olur dedi bende şuan fazla zamanımın olmadığını tekrar geleceğimi söyledim

622435 Bence şimdiden ön bilgi al. Eğer işi bilen biri ise işin kolaylaşır. Yok bilgili biri değilse benim gibi işin zor demektir.

bağkurdan engelli emekliliği için iş yerini kapatmaya gerek yok ben %40, raporla 1 yıl önce emekli oldum hala iş yerim faal sgdp kesintisi vardı %10 bu ay itibariyle oda kalkıyor

arslanboga
SGDP kesintisini kaldıran torba yasa resmi gazetede yayınlandı mı?
Ben bir süredir takip ediyorum, meclisten geçti ama henüz resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmedi diye biliyorum.
Bir iş için bu durumun yürürlüğe girmesini bekliyorum da kısa bir süre için sgdp kesintisi sonra iptali gibi bir karışıklık çıkmasın, yürürlüğe girsin öyle başlayayım diye düşünüyorum.

Sayın ufukalp bey sgk,yla görüştüm 10 şubat itibariyle resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş mart ayı itibariyle kesinti kalktığını söylediler

arslanboga inşallah söylediğin gibi bağkurdan engelli emekliliği için iş yerini kapatmaya gerek yoktur yoksa rapor alamazsam tekrar iş yeri açmak çok zor ve masraflı

Bende 2004 den beri bagkurluyum, en dusuk prim uzerinden yatiriyorum seneye bu zamanlar buyuk ihtimal emeklilige hak kazanacagim, en dusuk bagkur erken emeklilik maasi ortalama ne kadar, 500tl felan mi

Üst Alt