Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın % 97 raporuyla hangi şartlarda araç alabilirim?

mrtklyn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

babam için bugun aldığım özürlü sağlık kurulu raporunda % 97 ağır özürlü yazıyor...
2 yıl önce sol tarafından felç geçirmiştik sinir sistemine vermiş doktor

sormak isteğim sorulara gelince

1 - bu raporla ötv'siz araç alabilirmiyiz.. Oğlu olarak ben kullanacam
2 - babamın ehliyeti var, mahkemeden harhangi bir karar çıkartmam gerekirmi
3 - 5 yıl satamama sınırı varmış, diyelim 1 sene sonra vefat oldu, aracın durumu ne oluyor, ben kullanmaya devam edibiliyormuyum..
4 - bayiler babam için araba almaya yetkili vekaletname istiyormu benden

cevaplamını rica ediyorum

Babanız için ötv siz araç alabilirsiniz.. Aracı babanızın üzerine alıp noterden vefatı halinde aracın sizin üzerinize kalması için bir belge alıyorsunuz. ve babanızın vefatı halinde araç sizde kalıyor. aracı 5 yıl satamazsınız. sattığınız durumda ödemediğiniz vergiler ve ötv geri slınır. babanızın vefatı halinde bile aracı 5 yıl satmayın siz kullanmaya devam edebilrisiniz. 4. sorunuza cevabı her bayi farklı telden çalıyor hangi aracı alacaksanız o bayiyle görüşün.

Noterden sadece plaka tescil işlemi için bayiye vekalet vermek yetiyo birde aracın teslimatı sırasında araç sahibi kimse onun birkaç imza atması gerekiyor hepsi bu kadar

Üst Alt