Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın %58 oranında raporu var. ÖTV muhafiyetli araç alabilir miyiz?

Orhun1907fb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba , iyi forumlar.

Babam geçen yıl kalın bağırsak ameliyatı geçirdi.Kolostomi operasyonu yapıldı ve stoma takıldı Ve özürlülerin yararlanabiliceği vergi indirimleriyle ilgili duyum aldık ve babam heyete girdi.Bugün heyet raporu sonucu geldi raporu komple aşağıya yazıyorum.

teşhis:benign prostat hiperplazi+tremor+opere rektum CA+kolostomi

üroloji hastalıklar:bph % 5
batını ilgilendiren hastalıklar:kolostomi % 10
onkolojik hastalıklar:rektum CA ilave % 20
nörolojik hastalıklar:tremor % 20 (siz açıklamasını büyük ihtimalle biliyorsunuzdur ama ben yinede yazıyım istem dışı titreme)
iç hastalıklar:60 yaş üzeri % 10

özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı orAnı: % 58
ağır özürlü:Hayır
çalıştırılamayacağı iş alanları:ince beceri isteyen işler

Bu duruma göre 0 araç alımlarında % 37 lik ötv vergisini ödemekten muafmıyız.Yada herhangi bir vergi avantajımız varmı.

babanız % 90 ve üzeri ağır özürlü olmadığından,
ve ortopedik özürü bulunmadığından
araç alırken ÖTV indiriminden faydalanamaz...

ancak iş gücü kaybı % 40'ın üzerinde olduğundan Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığından çıkaracağı özürlü kimlik kartı ile aşağıdaki indirimlerden yararlanabilir;

Türk Hava Yolları % 25 indirim.
Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Yapan Otobüslerde % 30 indirim.
TC Devlet Demir Yolları trenlerinde %20 indirim.
Türkiye Denizcilik İşletmesi Kruvaziye Seferler ve iç hatlarda %20 indirim.
Müze ve Örenyeri Girişlerinde ücretsiz.
Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Koruma Alanları ve Tabiat Anıtları Girişinde ücretsiz.
GSM Şebekelerinde (Cep Telefonlarında) indirimli özel tarifeler.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Anladım , peki şuanda sahip olduğumuz aracın motorlu taşıtlar vergisinde muaf olma gibi bir durum varmı.

orhun bey bende % 58 ozurluyuyum ... kanser tedavı sonrası yaklasık 2 yıldır yemek yıyemıyorum mıdeden beslenıyourm ... konuya gelelım OTV den faydalanma durumu SADECE % 90 ve uzerı tum ozurlu vatandaslar ıcın ve de % 40 uzeri ancak ORTOPEDIK ENGELLI VATANDASLAR için gecerli .. yanı FIZIKI bır ENGELI olması sart ve BU Engelın RAPORDA Belırtılıp ALACAGINIZ ARACA DA O FIZIKI ENGELINIZIN Ne olduugna gore OZEL TERTIBATLI ARAC OLarak Kullanır ..

Aynısını Dün Ben de sordum HIC BIR SEKILDE OTV den ya da MTV den Yararlanamıyoruz ... ANCAK SADECE OZURLU KIMLIK KARTIYLA ASAGIDA YAZANLARDAN FAYDALANBILINIR .. :

Türk Hava Yolları % 25 indirim.
Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Yapan Otobüslerde % 30 indirim.
TC Devlet Demir Yolları trenlerinde %20 indirim.
Türkiye Denizcilik İşletmesi Kruvaziye Seferler ve iç hatlarda %20 indirim.
Müze ve Örenyeri Girişlerinde ücretsiz.
Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Koruma Alanları ve Tabiat Anıtları Girişinde ücretsiz.
GSM Şebekelerinde (Cep Telefonlarında) indirimli özel tarifeler.

Üst Alt