Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam üzerine araç alsa, olası hacizde araca el konur mu?

volkii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar bişey danışmak istiyorum babam 95 özürlü onun için araç almak istiyorum ancak aracı babama gelecek bir haciz konusunda nasıl koruyabilirim.babam bu aracı bir şekilde bana aktarabilirmi aile içi biraz karışık bu arabayı aldıktan sonra kesinlikle problemler çıkacak allah gecinden versin babama bişey olursa kimsenin araçta haç sahibi olmasını istemiyorum,birde borç durumları var babam birisine kefil ve daha 6 yıl ödemesi var borçlu olan kişinin birkaç sefer taksitleri aksattı hemen banka babama sardı yine böyle bir durum çıkabilir babama gelecek haciz kararından aracı nasıl koruyabilirim.yani öğrenmek istediğim bu aracı babam adına alıcam ancak beni koruyacak bir belge varmıdır teşekkürler

maliyeye olan vergi borcumdan dolayı benim aracımı bağladılar. daha sonra maliye ile konuşarak ruhsata hacizlidir satılamaz diye bişeyler yazdılar ve aracımı teslim ettiler. maliyenın böyle bir yetkisi var

Bence aracı hacizden korumanın imkanı yok.

hacizden kaçma söz konusu değildir. sadece hacizli malı(araçı) engelli araçı olduğunu belgelerseniz sadece araçın satışına engel olabilirsiniz ama borç ödeninceye kadar araçı otoparkta bekletirler.(size teslim etmezler)

OturanBoğa;

Bülent bey vergi borcundan dolayı engelli aracına haciz konulabiliyor mu ve araç trafikten men ediliyor mu?Bu başlıkta YELPAZE'nin 2007 yılında yazdığı mesaja göre sadece maliye ruhsata hacizlidir satılamaz ibaresi mi yazıyor? Bu konuda net bilgisi olanlar varsa bilgi paylaşabilir mi?Saygılar

altay
Evet, araç haczedilebilir.

tahirekiz
Aracın haczedilemeyeceği ama otoparkta bekletileceğinin dayanağı nedir acaba? Bunu ilk defa duyuyorum.

Volki beyin sorunu bende de var babamın raporu yüzde doksan..babamın üzerine iki yerden haciz gelebilir.. Ancak aracı ben alacağım kendi paramla.. Arabayı nasıl koruyabilirim..

bu şekilde araç alacak arkadaşların almasını tavsiye etmem,kesinlikle araca haciz konur,heleki bankalara borçluysanız hiç affetmezler.

Üst Alt